Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă fără coacere

Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă fără coacere
Când ai poftă de un desert simplu și delicios, acest tort cu fructe și biscuiți poate fi alegerea perfectă pentru că nu necesită coacere și nici ingrediente complexe.

Diana Georgescu și Miruna Ionescu, două concurente din ediția 14 a sezonului 8 Chefi la cuțite, sunt două prietene extrem de bune, care s-au prezentat la concurs în calitate de rivale, dar s-au ajutat reciproc să prepare această rețetă simplă de tort cu fructe și biscuiți, fără coacere.

Tort cu fructe și biscuiți, ingrediente

Pentru baza tortului: 1 kg biscuiți

Pentru crema de fructe: 1 kg mere, 2-3 banane, 200 gr zahăr, 50 gr unt

Pentru crema de vanilie: 1 l lapte, 200 gr făină, 5 gălbenușuri, 200 gr zahăr, esență de vanilie sau păstaie de vanilie, 1 praf de sare, 200 gr unt

Pentru glazură: 50 gr cacao, 50 ml lapte, 100 gr unt, 1 praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește crema de vanilie. Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi se diluează, treptat cu laptele ușor fierbinte și se încorporează făina. Se fierbe compoziția la foc mediu, amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Spre final de fierbere se adaugă vanilia. Se dă crema de vanilie la rece, după care se încorporează, treptat, untul la temperatura camerei.

Preparare compoziția de fructe. Se răzuiesc merele și se pun la caramelizat cu zahărul și untul. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până se evaporă siropul care se formează, iar spre final, se adaugă bananele tăiate în cuburi mici.

Asamblare tort cu fructe și biscuiți

Într-o formă de copt dreptunghiulară, cu lateralele detașabile se pune un rând de biscuiți și se acoperă cu crema de vanilie. Peste cremă se așază alt rând de biscuiți, apoi compoziția de fructe și la final, un ultim rând de biscuiți. Se dă tava cu tortul la frigider pentru 20-30 de minute, pentru a se așeza bine straturile.

Se prepară apoi glazura de cacao. Se amestecă zahărul cu cacaua și laptele și se pun la fiert până la diluarea zahărului și omogenizarea compoziției. Se adaugă untul și se amestecă până acesta se topește, apoi se lasă compoziția să se tempereze 10 minute. Glazura de cacao se întinde peste ultimul strat de biscuiți și se mai lasă tortul la rece până aceasta se întărește ușor.  La final se porționează deliciosul tort cu fructe și biscuiți și se servește.

Sursa: Chefi la cuțite

Borcea e istorie! A apărut bărbatul cu 151 de copii și 16 neveste

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre