Manșonul protector al coronavirusului este degradat de căldura corpului. Așadar, potrivit specialiștilor, vara și căldura soarelui ne vor ajuta să mai stopăm din galopul virusului SARS-CoV-2, scrie cotidianul DailyMail. Virusologii au descoperit că razele ultraviolete (UV) pot distruge 90% dintr-o suprafață contaminată cu noul coronavirus, în aproximativ 30 minute, după ce o persoană infectată a strănutat sau a tușit acolo.
Studii separate au concluzionat că soarele poate distruge aproape în totalitate particulele de virus din aer în doar șase minute. Soarele poate distruge coronavirusul? Noul coronavirus, adică virusul SARS-CoV-2 duce la boala COVID-19. Virusul este un agent patogen care nu se poate autoreproduce, ci este multiplicat de celula parazitată.
Rețeta acestui tort a fost secretă zeci de ani. Cum se prepară Doboș
Ce l-a făcut pe actorul Octavian Cotescu să-și schimbe numele din buletin
Virusul este cea mai simplă formă de viață acelulară și nu este considerată o ființă vie. Ca structură, este format din genom viral, adică material genetic ADN sau ARN și o teacă sau un înveliș protector, de natură proteică, numită capsidă. Cercetătorii au descoperit că în acest caz, soarele degradează această teacă a virusului, iar genomul este anihilat.
De asemenea, alți oameni de știință sunt de părere că vitamina D care este produsă de către organism în mod natural atunci când este expus la soare, accelerează sistemul imunitar și devine un scut de nădejde în fața virusurilor.
Medicii avertizează cu privire la tendința de creștere a numărului de infectări în întreaga lume, dar cercetătorii sunt de părere că este mult mai sigur să stai afară în soare, decât înăuntru, unde COVID-19 rezistă, iar infecția durează zile bune. Este foarte important să se păstreze distanța socială, atunci când oamenii aleg să se bucure de razele soarelui.
Citiți articolul complet în Doctorul Zilei.
Sursa foto: Pixabay / Jill Welington
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook