Soluții necunoscute pentru a scăpa de petele de ketchup

Soluții necunoscute pentru a scăpa de petele de ketchup
Nu există cartofi prăjiți, pizza sau alte preparate culinare fără un pic de ketchup. Dar atunci când vă pătați cu acest sos, toată bucuria se transformă în dramă.

Când vine vorba de ketchup, rare sunt persoanele care rezistă tentației de a gusta. Ce se întâmplă când sosul ajunge în alte locuri decât în farfurie.

Soluții neștiute pentru a scăpa de petele de ketchup

Indiferent cât de atenți ați fost, petele de ketchup și-au făcut apariția și nu știți ce să faceți ca să remediați situația cât mai repede cu putință? Nu trebuie să vă faceți atât de mare probleme, pentru că există o soluție foarte ieftină și eficace. Frecați cât mai bine locul cu zeamă de lămâie sau apă oxigenată, până când veți observa că petele au dispărut. Ulterior, puteți să apelați la ajutorul unui înălbitor de calitate, apoi spălați haina cu detergent.

Cum scăpați de ketchup-ul de pe pereți

Cei mici sunt îndrăgostiți de ketchup, însă din prea multă joacă acesta a ajuns și pe pereții casei? Curățați pata imediat folosind apă caldă și detergent de vase. Dacă însă pigmentul roșu a intrat în profunzime, faceți o soluție din două părți apă, o parte înălbitor și o parte detergent lichid. Luați un burete de bucătărie și frecați cu simț de răspundere.

Oțetul alb face covoarele ca noi

Există însă și situații când sosul delicios ajunge și pe covor. Dacă vă confruntați cu o asemenea problemă, lăsați să se usuce, apoi îndepărtați excesul cu un cuțit. Ulterior, turnați oțet alb pe pată și tamponați cu un burete până când aceasta dispare. În final, clătiți cu apă rece.

Dacă situația este gravă, puteți încerca să folosiți și peroxidul de hydrogen 3%. Trebuie însă să fiți foarte atenți, pentru că trebuie să testați la început toleranța materialului din care este realizat covorul, pentru a nu vă trezi cu alte probleme.

Glicerina, prietenul care vă ajută la nevoie

Pentru a îndepărta o pată de ketchup sau bulion puteți apela și la ajutorul glicerinei, care reușește să dizolve grăsimile și să elimine pigmenții. Tot ce aveți de făcut este să aplicați pe pată cu o dischetă demachiantă. După câteva ore, spălați în mod obișnuit.

Sursă foto: servicii de curatenie