Soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, face bani grămadă, urmărindu-și pasiunea de-o viață

Soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, face bani grămadă, urmărindu-și pasiunea de-o viață
Daciana Sârbu a fost catalogată „fata lui tata”, având în  vedere că acela care i-a dat viață a avut o serie de demnități politice importante. Apoi a devenit soție de politician. A fost și europarlamentar.

În final, soția lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, și-a dat seama că în viață trebuie să îți urmezi pasiunile, iar acum face bani grămadă, respectând rețeta. Recent, Daciana  Sârbu a deschis a patra cofetărie în care vinde unele din cele mai sofisticate dulciuri care pot fi gustate în România. Și această cofetărie se găsește în București. Se poate spune că soția lui Victor Ponta a dat lovitura. Este mândră de afacerea ei sofisticată, care se numește Mara Mura.

Cofetăria Dacianei Sârbu a crescut organic. În prezent există patru locații în București

„Cofetăriile sunt locuri de poveste, în care reţetele clasice din marea gastronomie franceză – tarta cu lămâie şi bezea (tarte citron meringuée), choux-à-la crème, cannelés sau macarons – stau lângă prăjitura cu mere, salamul de biscuiţi sau biscuiţii cu magiun cum făcea bunica”, se poate citi pe site-ul lanţului de cofetării. Prăjiturile sunt toiate preparate în laboratoprul propriu, din ingrediente de cea mai nbună calitate. Printre cele speciale  din rețetar se numără: floarea de soc, trandafirii englezeşti, fisticul şi fructele de pădure.

Din cariera politică, Daciana Sârbu s-a ales cu un soț, Victor Ponta

La 19 ani, Daciana Sârbu a intrat în politică. Toți spuneau „fata luʹ tata”, adică a lui Ilie Sârbu, fost ministru al agriculturii. A absolvit Facultatea de Drept, dar a constatat că nu este atrasă de această profesie. La 27 de ani a ajuns deputat, apoi ministrul tineretului, dar nu i-a plăcut: a demisionat pe data de 30 noiembrie 2007 și a devenit europarlamentar. A avut o activitate importantă în domeniile agricultură, alimentație sănătoasă, mediu.

Daciana Sârbu și Victor Ponta au înfiat o fetiță, acum câțiva ani. Ei mai au o fiică, Irina, și un fiu major, din prima relație a fostului premier

În 2015, a fost nominalizată la premiul „europarlamentarul anului”,  nominalizare care recunoaște „munca neobosită pentru îmbunatățirea rezultatelor europene în domeniul sănătații”. Politica nu a fost, totuși, o experiență neplăcută. Așa l-a întâlnit pe Victor Ponta, la partid. Atunci, fostul premier era însurat cu Roxana, iubita lui din liceu, și avea un copil mic, Andrei, acum în vârstă de 19 ani.

Victor Ponta şi Daciana Sârbu s-au cununat în anul 2010 la ambasada României din Beijing, iar la evenimentul restrâns au participat doar câţiva prieteni apropiați cuplului. Daciana Sârbu a împlinit 446 de ani, este căsătorită cu fostul premier Victor Ponta şi au împreună două fiice, Irina (14 ani) şi Maria (8 ani), o fetiță adoptată.

Daciana Sârbu face bani grămadă, urmărindu-și pasiunea de-o viață

După aproape 20 de ani de politică, Daciana Sârbu (44 de ani) a devenit om de afaceri. Urmându-și pasiunea de-o viață, soția lui Victor Ponta a făcut o școală de patiserie la Paris, apoi și-a deschis propria afacere, o cofetărie, Mara Mura, unde pune în aplicare rețete dragi ale copilăriei. Ea a urmat Le Cordon Bleu, modulul de începători, trei luni.

„Am pasiunea pentru gătit de foarte mult timp, ceea ce nu e un secret, pentru că toată activitatea mea în politică a fost legată de agricultură, de mâncare, de nutriție. Acum, mă regăsesc foarte mult în ceea ce fac și simt că, în sfârșit, am descoperit locul unde mă simt cel mai bine”, a spus Daciana Sârbu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daciana Sarbu (@daciana)

„Îmi doream foarte mult un loc unde să merg cu fiica mea, Irina și să mâncăm un dulce bun. Sigur, îmi doream și acel moment al nostru, alături de o prăjitură în care să am încredere. Culmea e că Irina nu mănâncă prăjituri și nu-i place dulcele, dar era mult mai mică atunci când îmi imaginam eu cum avea să arate cofetăria ideală. Sunt foarte puține lucruri pe care le mănâncă Irina, printre care înghețată, iar eu nu fac înghețată. La început, mărturisesc, nu știam nimic despre prăjituri.

(…) Acum prăjiturile sunt create după gustul meu: texturi lejere, multe fructe, bezea, foarte puțină ciocolată. Am urmat modulul de începători, timp de 3 luni, din cadrul Le Cordon Bleu, la Paris. Recunosc, a fost o etapă complicată din viaţa mea”, mai declara Daciana Sârbu.

Tartele în combunații sofisticate sunt piesele de rezistență ale cofetăriei Dacianei Sârbu

Afacerea Mara Mura a crescut organic, iar Daciana Sârbu își dorește să o extindă în continuare, oferind aceeaşi calitate şi păstrând atenţia pentru detalii.

Torturile spectaculoase, realizate după rețete cu clasice, cum ar fi Pavlova, sau tortul cu caramel și ness – reprezintă piesele de rezistență. Acestora li se adaugă tartele în combinații surprinzătoare (fistic și caise,  pere și caramel). Nu lipsesc prăjituri cu tipic franțuzesc, dar nici saleurile și biscuiții de ovăz.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre