Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine va fi „Messi” feminin la Campionatul Mondial de Fotbal pentru femei 2023? Începe azi, în direct la TVR

Cine va fi „Messi” feminin la Campionatul Mondial de Fotbal pentru femei 2023? Începe azi, în direct la TVR
Gata, începe! De azi, bărbații din România pot urmări, chiar și împreună cu iubitele, cea mai importantă competiție a fotbalului feminin internațional: Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023. Noi vă dăm programul competițiilor.
Din 20 iulie, Televiziunea Română va transmite în direct, pe TVR 1 şi TVR 2, cele 25 de meciurile ale marelui turneu găzduit de Noua Zeelandă și Australia. Partidele vor fi comentate pentru TVR de Emil Hossu-Longin, Cristian Mîndru, Narcis Şelaru, Cosmin Bică, Bogdan Tomulică, Tudor Furdui şi Dragoş Bocanaciu.
Marea Finală, din 20 august, va avea loc la Sydney. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 1 şi va fi comentată de Bogdan Tomulică.
Campionatul Mondial 2023 va alinia la start 32 de echipe naționale, iar anul acesta va doborî şi câteva recorduri. Evenimentul sportiv se desfășoară în aceeași manieră ca turneul masculin, o dată la patru ani. Competiția se va desfăşura timp de o lună, între 20 iulie şi 20 august şi va fi găzduită pentru prima dată de două țări, Australia și Noua Zeelandă. Naționala Statelor Unite ale Americii, campioană en titre, își va apăra trofeul şi poate avea șansa să cucerească cea de-a treia Cupă consecutivă, după cele din 2015 și 2019.
Așa arată cupa Campionatului Mondial la Fotbal Feminin
După ce în anii precedenţi, turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal Feminin se disputa cu 24 de echipe naționale, anul acesta un număr record de 32 de țări vor participa la ediția găzduită la Antipozi, după modificările făcute de FIFA. Un record este legat şi de numărul de stadioane: zece arene, șase din Australia și patru din Noua Zeelandă, care vor găzdui meciurile ediției.
Conform Federației Române de Fotbal, România va trimite două arbitre, Iuliana Demetrescu și Mihaela Țepușă, pentru a oficia la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023.
Arbitra Iuliana Demetrescu va fi prezentă pe terenul de joc

Partidele lunii iulie pot fi urmărite în direct după următorul program:

20.07 TVR 1  – Ora 9:50 Noua Zeelandă – Norvegia (meci de deschidere);
21.07 TVR 1 – Ora 10:23 Spania – Costa Rica;
23.07 TVR 2 – Ora 8:00  Suedia – Africa de Sud;
23.07 TVR 1 – Ora 10:23 Ţările de Jos – Portugalia;
24.07 TVR 1  – Ora 8:53 Italia – Argentina;
25.07 TVR 2  – Ora 11:00 Elveţia – Norvegia;
27.07 TVR 2 – Ora 13:00 Australia – Nigeria;
28.07 TVR 1 – Ora 11:23 Anglia – Danemarca;
29.07 TVR 2 – Ora 10:30 Suedia – Italia;
29.07 TVR 1 – Ora 12:53 Franţa – Brazilia;
30.07 TVR 2 – Ora 12:30 Germania – Columbia;
31.07 TVR 1 – Ora 10:00 Japonia – Spania.

Atac armat înainte de startul Cupei Mondiale la fotbal feminin! Doi oameni au murit

Un bărbat a deschis focul pe un şantier de construcţii, aflat într-o zonă centrală din Auckland, cu două ore înainte de deschiderea oficială. Atacatorul a fost împușcat mortal de către polițiști, notează BBC.

Premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins, a anunțat că nu este vorba despre un incident cu caracter terorist, ci acțiunea unui individ furios.

„S-a deplasat prin şantier descărcând arma pe măsură ce înainta. Când a ajuns la nivelurile superioare ale clădirii, bărbatul s-a închis într-un lift. S-au tras focuri de armă, iar el a fost localizat la scurt timp după aceea”, a precizat premierul.

Hipkins a adăugat că acţiunile agenţilor de poliţie, care „au alergat în mijlocul focurilor de armă, direct în calea pericolului, pentru a salva vieţile altora”, au fost „pur şi simplu eroice”.

Comisarul de poliție Andrew Coster a declarat că un agent a fost împuşcat în timp ce încerca să se lupte cu atacatorul, iar patru civili au „răni de gravitate moderată până la critică”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre