Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Ce se întâmplă cu emisiunea de la Antena 1 despre care s-a spus că nu se va mai produce. Ce va face Nea Marin

Exclusiv. Ce se întâmplă cu emisiunea de la Antena 1 despre care s-a spus că nu se va mai produce. Ce va face Nea Marin
Ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Poftiţi la noi, poftiţi prin ţară”, avându-l în rolul principal pe celebrul Nea Marin, ajutat de alte două vedete ale Antenei 1, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, alături de alţi invitaţi persoane publice, a stârnit un val de nemulţumire în rândul fanilor. Emisiunea este lider incosteabil de piaţă, aşa că vestea că nu se va mai produce părea incredibilă.

Nu exista nicio explicaţie logică pentru oprirea emisiunii „Poftiţi la noi, poftiţi prin ţară”. Oamenii iubeau emisiunea, se uitau în număr mare. Cu atât mai mult cu cât, după 13 ani de „Nea Marin” la Antena 1, în diferite variante, aceasta din  urmă, cu peregrinările prin ţară şi prezentarea obiceiurilor din diferite locuri, a avut cel mai mare succes.

La ultima ediţie însă, fără explicaţii, protagoniştii s-au despărţit de telespectatori, lăsând să se înţeleagă că producţia nu va mai continua. Imediat, „pe surse”, se confirma faptul că informaţia era adevărată.

Ce se întâmplă cu emisiunea de la Antena 1 despre care s-a spus că nu se va mai produce. Ce va face Nea Marin

În realitate, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. Şi cum nu iese niciodată fum fără foc, un pic de foc a fost. Dar nu unul capabil să şi mistuie emisiunea.

În fapt, a fost o iniţiativă cu iz de şotie a lui Nea Marin, care a vrut să-şi bage în viteză echipa, aşa, ca de final de stagiune. I-a făcut pe toți să lăcrimeze, iar pe telespectatori să se încarce cu emoție. Gluma lui a stârnit valuri, dar în final s-a transformat într-un veritabil test care l-a bucurat pe Nea Marin.

„Mă oprea lumea pe stradă şi mă întreba de ce nu mai continuăm”

În exclusivitate pentru „Reţete şi vedete”, Nea Mărin ne-a declarat:

„Nici vorbă să plec de la Antena 1. Desigur că avem şi buget pentru emisiune şi vom începe filmările şi pentru noul sezon. Am vrut să le fac o farsă alor mei şi a ieşit până la urmă că nu mai facem emisiunea. Presa a publicat asta şi zvonul s-a răspândit repede. Mă oprea lumea pe stradă şi mă întreba de ce nu mai continuăm. Foarte mulţi dintre ei, nu numai cei cu care mă întâlneam, dar şi oameni care ne scriau, ne întrebau unde sunt locaţiile în care filmasem. Voiau să meargă şi ei acolo. Lucrul acesta nu putea decât să mă bucure. Îmi dovedea că nu munceam degeaba, că oamenii se uitau la noi. Dar mă mai bucura şi faptul că, pe mine, ca un om care ţin foarte mult la tradiţii, la obiceiurile noastre româneşti, care sunt extraordinare, acestea îi interesau pe telespectatori. Că oamenii îşi doreau să se întoarcă la tradiţii.

Despre cum s-a născut zvonul cu încheierea emisiunii şi cu lipsa bugetului, să ştiţi că a fost o iniţiativă de-a mea. O farsă. Nu pentru a ne face publicitate, să scrie presa despre noi. Ci farsa a fost pentru echipa mea.

Ne aflam la mare şi filmam pentru emisiune. Ne bucuram că ajunsesem, până la urmă, să încheiem treaba. Mai aveam un ultim episod de filmat, pentru că fusese foarte greu. De regulă, noi, pentru un sezon, filmăm cam două, trei luni. De astă dată însă,  pandemia ne dăduse şi pe noi peste cap cu totul”, și-a început povestea Nea Mărin.

Coronavirusul a lovit echipa în valuri

Ceea ce s-a întâmplat ulterior, de-a lungul sesiunilor de filmare, arată clar că norocul n-a fost de partea vedetelor emisiunii și a echipei tehnice. Nea Marin continuă povestirea:

„Începusem filmările în iunie 2020, la mare. Numai că, după nici o săptămână de când începusem munca, m-am îmbolnăvit eu de covid. Nu am avut o formă gravă, dar a trebuit să stau izolat şi să mă îngrijesc. Şi astfel a trebuit să oprim. Oricum, cred că dacă nu ne testatm tot la două zile, aşa cum era dispoziţia de la conducerea Antenei, nici nu ştiam că am fost infectat.

Ghinionul a făcut să nu mă îmbolnăvesc doar eu, ci şi alţi câţiva membri ai echipei. Aşa că am fost nevoiţi să oprim filmările până în septembrie, când toată lumea a fost aptă să începem din nou. Numai că ghinionul ne-a lovit iar. Cu toate măsurile noastre de precauţie, s-au infectat alţi câţiva membri ai echipei, aşa că a trebuit din nou să ne oprim. Pauza a durat cam două luni, ştiţi, carantina, teste, toate celelalte. În nici un caz nu reîncepeam până ce nu toată lumea era aptă.

Aşa că, după aceste, hai să le spun, ca să fiu în trend, două valuri de pandemie care ne-au lovit, prin martie anul următor, adică 2021, eram din nou toţi apţi să reîncepem filmările. Minunea nu a durat însă prea mult. Ca în poveştile noastre. Totul se întâmplă de trei ori. Aşa şi la noi. A venit şi valul al treilea, când s-au îmbolnăvit Liviu Vârciu, câţiva cameramani, un regizor, în total cam 7-8 inşi. Aşa că am fost nevoiţi să oprim din nou totul. După ce s-au vindecat şi ei, după ce toate testele au ieşit negative, la sfârşitul lui mai 2021 am reluat filmările. De astă dată, am reuşit să ducem totul la bun sfârşit. Nu ne-a mai lovit nici un val.

Eram în Olimp, în seara de dinainte începerii filmărilor la ultima ediţie a sezonului, împreună cu aproape toată echipa, când am primit o scrisoare de la noi, de la producţie. În ea eram anunţaţi că, din cauza deselor opriri ale filmărilor, bugetul emisiunii se cam sleise şi să fim atenţi cum gospodărim banii rămaşi pentru acea ultimă ediţie.

Liviu, cum este el, băgăcios, m-a pus să citesc scrisoarea cu voce tare. Atunci m-am gândit să le fac o farsă. Să-i pun un pic pe jar. Le-am spus că nu mai avem buget deloc. Că aici se încheie emisiunea noastră. Că eu îi atenţionasem că sunt 13 ani de când tot facem emisiunea, cu diferitele ei variante şi că o să vină o zi când se va încheia. Ei bine, ziua aceea venise. Nu înţelegeau de ce. Eram, totuşi, lideri de piaţă”.

Pentru ultima ediție, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au făcut rost de pește și scoici

Nea Mărin și-a adunat echipa și i-a spus cum stă treaba. Apoi a dat sarcini, ca totul să iasă brici.

„Eu am continuat să marşez pe tema asta. Scenariul ultimei ediţii era că ar fi trebuit să invităm noi pe cât mai mulţi dintre cei cărora le fuseserăm oaspeţi. Le-am spus că nu se cade să întrerupem aşa, brusc, pentru că ne facem de râs. I-am întrebat dacă sunt de acord să facem cumva să realizăm şi această ultimă ediţie. Niciunul nu a stat nicio clipă pe gânduri.

Liviu şi Andrei au primit sarcina să facă rost de peşte şi de scoici. Doar eram la mare, nu? Eu, de tort. Alţi membri ai echipei, de celelalte produse de care aveam nevoie, legume, fructe, ingrediente… Până la urmă, farsa mea s-a transformat într-un test, al cărui rezultat m-a bucurat foarte mult.

Nea Marin e un personaj îndrăgit de toată țara.

Am văzut că toţi colegii mei, indiferent dacă sunt în faţa sau în spatele camerelor, nu vin la filmări doar ca la un simplu serviciu. Că pun pasiune în ceea ce fac. Că ţin la această producţie. Au pus bani de la ei, ca să facă rost de cele necesare pentru ultima ediţie. Desigur că ne-am reglat după aceea cu banii. Dar testul acela, în care fiecare nu ştia cum să facă mai bine sarcina pe care o primise, repet, m-a bucurat mult de tot”.

„Nu plecăm nicăieri”

„Cred că asta şi este cheia succesului pe care l-am avut. Nu mergem la serviciu, pur şi simplu. Facem cu pasiune. Cu bucurie chiar aş spune, bucurie care uite, cu ocazia asta, am văzut că se trasmite şi dincolo de ecran, la telespectatori. Totodată, mi-am demonstrat şi mie că pot să organizez o echipă, să facă un lucru bun.

Aşa că nu plecăm nicăieri. Emisiunea continuă pe Antena 1. Vom relua filmările pentru sezonul următor.

În final, vă zic: Poftiţi la nea Marin!”, ne-a spus marele dansator și profesor de dansuri populare, extrem de îndrăgit de toți oamenii cu care a lucrat și, deopotrivă, de public.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre