Simona Ionescu / Redactor Șef

Festival de teatru în Cișmigiu

Festival de teatru în Cișmigiu
Timp de 10 weekend-uri Bucureștiul va fi în festival. În perioada 18 iulie - 20 septembrie, pe o scenă amenajată în aer liber în Parcul Cişmigiu, e  programată o ediţie specială a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

Desfăşurată sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, cea de-a opta ediţie a festivalului îşi extinde repertoriul în afara operei lui Caragiale şi invită toate teatrele din Bucureşti să prezinte, în cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole de teatru, precizează organizatorii.

„În contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul ‘Bucureştii lui Caragiale’ îşi propune să susţină scena teatrală a Bucureştiului – instituţii publice şi teatre independente -, oferind o platformă de promovare a activităţii lor, în condiţiile în care nu toate teatrele din Bucureşti dispun de infrastructura necesară pentru a-şi reorganiza activitatea în spaţii deschise”, se mai arată în comunicat.

Printre participanţii ediţiei se numără Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic, UNATC, Teatrul Excelsior, Teatrul ‘Ion Creangă’, Opera Comică pentru Copii, În Culise, Teatrul ‘Ţăndărică’, Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’, Creart, Teatrul Coquette, Teatrul Arte Dell’Anima, Teatrul Elisabeta şi Teatrul ‘Stela Popescu’.

Festivalul va avea loc în weekend-urile 18 – 19 iulie, 25 – 26 iulie, 1 – 2 august, 8 – 9 august, 15 – 16 august, 22 – 23 august, 29 – 30 august, 5 – 6 septembrie, 12 – 13 septembrie şi 19 – 20 septembrie. Accesul publicului este gratuit şi se face în baza unei rezervări online. Mai multe detalii despre programul festivalului, modalitatea de rezervare şi regulamentul de acces vor fi disponibile curând pe www.arcub.ro.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” a fost iniţiat în anul 2012, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg român. În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja publicul să continue să iasă la teatru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre