Săptămâna aceasta, la Timișoara, începe FEST-FDR 2024, evenimentul urmând să debuteze cu mult așteptata reîntâlnire cu Pippo Delbono și cu universul său fascinant. În luna iunie a acestui an a oferit publicului șansa de a intra în laboratorul de creație al unuia dintre marile spirite ale culturii timpului nostru prin organizarea în Sala Mare a Teatrului Național a unei repetiții generale deschise.
Pippo Delbono, acest artist care spune prin fiecare creație a sa că lumea este un spectacol fabulos, se reîntoarce pe aceeași scenă. Miercuri, 4 decembrie și joi, 5 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, regizorul deschide FEST-FDR 2024 cu spectacolul IL RISVEGLIO / TREZIRE. Spectacolul TREZIRE / IL RISVEGLIO de Pippo Delbono este o coproducți internațională, o colaborare care a reunit teatre din Italia, Franța, România și Belgia.
Spectacol adaptare după un roman tulburător
Vineri, 6 decembrie, de la ora 17, FEST-FDR 2024 continuă cu două spectacole captivante. De la ora 17, la Studio UȚU, Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București, cunoscut pentru proiectele sale participative, angajate în comunitate, cu impact educațional și social, prezintă spectacolul OCHII MAMEI, o adaptare a tulburătorului roman al Tatianei Țîbuleac, „Vara în care mama a avut ochii verzi”.
Spectacolul este o explorare sensibilă a lumii interioare și a legăturilor invizibile, dar de nedesfăcut, dintre fiecare din noi și cei care nu ne mai sunt alături. Protagonistul spectacolului este tânărul actor de teatru și film Vlad Ionuț Popescu („Anul Nou care n-a fost”, „Taximetriști” etc.) care susține cu forță și delicatețe propunerea regizorală a Taniei Drăghici.
Cum se pot achiziționa bilete la FEST-FDR 2024
Și tot vineri, 6 decembrie, de la ora 19, Teatrul de Stat Constanța dă întâlnire spectatorilor din Timișoara cu un spectacol cu mare priză la public, un spectacol plin de umor, în care muzica devine un fel de tren de mare viteză al nostalgiei – 10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL DE LA MAMAIA de Gabriel Sandu, în regia Elenei Morar și a lui Gabriel Sandu.
Talentata trupă a teatrului constănțean se întoarce la Timișoara cu acest spectacol în care personajele retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite.
Biletele pot fi achiziționate online, pe www.tntm.ro sau fizic, la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, deschisă între orele 11 și 19, în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni. Copiii, elevii, studenții, pensionarii, veteranii, precum și grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază de reduceri de preț la bilete, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit. Mai multe informații pe https://www.tntm.ro/tarife/.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Noi detalii despre moartea lui Helmuth Duckadam. Lua și 18-22 de pastile pe zi
- Adela Popescu, luată în vizor. Un consătean celebru a dat-o de gol
- Horoscop 3 decembrie. Fecioarele se obosesc peste măsură, iar Vărsătorii trebuie să ia o decizie care nu ma...
- Prognoza pentru 2 decembrie. ANM a anunțat unde vor fi -11 grade la noi în țară
- Victorie imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul venit acum despre alegerile prezidențiale
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Able Archer 83: Exercițiul NATO care aproape a provocat un dezastru nuclear
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
- Urări de Sf Nicolae - Cele mai frumoase mesaje și felicitări de Sf Nicolae
- Sfântul Ștefan - Primul martir al Bisericii și sărbătoarea sa. Când e Sf. Ștefan?