Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedeta Teatrului Național din Timișoara începe filmările în serialul „Tătuțu’”. Ce rol i-au pregătit producătorii

Vedeta Teatrului Național din Timișoara începe filmările în serialul „Tătuțu’”. Ce rol i-au pregătit producătorii
După ce serialul „Clanul” a fost lider absolut de audiență, PRO Tv a anunțat un nou proiect care detaliază povestea. Filmările la  noul serial, „Tătuțu’” au început deja. Iar povestea, care se va vedea pe micile ecrane din această toamnă, se anunță savuroasă.

Proiectul care-i va duce pe telespectatori în urmă cu 20 de ani pentru a descoperi cum a început de fapt, întreaga poveste din serialul fenomen „Clanul” este în toiul filmărilor, iar „Tătuțu’” vine cu o poveste de neratat. Vedeta Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, actrița Claudia Ieremia, a fost cooptată în distribuție și va avea un rol important.

În „Tătuțu’”, Claudia Ieremia este Fira, soția lui Nelu Stavrositu (PRO Tv)

După ce săptămâna trecută s-a aflat că Nelu Stavrositu, personajul interpretat de către actorul Mihai Constantin, va fi cel care va sta în coasta lui Bebe Măcelaru, acum aflăm că unii dintre cei mai talentați actori ai scenelor din România vor completa familia Stavrositu. Astfel, soția, Fira, va fi jucată de către Claudia Ieremia,  iar copiii lor, Rona și Ovidel,  vor fi interpretați de către Grațiela Voicu și Matei Constantin în noul serial de la PRO Tv.

O știți din „Om sărac, om bogat” și „State de Romania”

Cu zeci de roluri principale la activ pe scena Naționalului timișorean, Claudia Ieremia a jucat și în trei filme ale lui Radu Jude – „Babardeală cu bucluc”, „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.

Claudia Ieremia actrita
Claudia Ieremia are în CV peste 70 de roluri de teatru pe scena Naționalului timișorean

Înainte de aceste proiecte, în 2002, a jucat într-un film în limba franceză, „Mariage Interdit”, în regia lui Gérard Cuq. A mai apărut în „Blessed”, în „Depresia – Lecții de viață”, a fost personajul principal în „Export only”, un scurt metraj în regia Cristinei Iliescu.

Cu Mediapro Pictures a început colaborarea în 2006, când a primit rolul principal în seria „Om sărac, om bogat”, apoi a fost protagonistă în „Vocea”. A jucat și în „Doctori de mame” sau în „State de Romania” (unde a apărut în peste 60 de episoade) și a apărut în reclame de televiziune și radio.

Cine este actrița Claudia Ieremia

Claudia Ieremia s-a născut la Bacău, a copilărit la Chilia Veche, în Tulcea, iar ultimii ani de liceu i-a făcut la Miercurea Ciuc. În clasa X-a a avut primul gând că va deveni actriță, după ce a văzut un spectacol de teatru cu Catrinel Dumitrescu și Emil Hossu. Așa s-a înscris la un curs de teatru la Casa de cultură.  Ulterior a absolvit Facultatea de Teatru la Târgu Mureș, apoi a început să joace pe scena naționalului timișorean.

Într-un interviu mai vechi, îndrăgita actriță spunea că a fi actriță e o combinație ciudată și misterioasă. „Eu mă gândesc la meseria asta zilnic. Zilnic îmi pun întrebări și caut să înțeleg cum. Deși fac asta de 20 de ani, încă încerc să-i dezleg misterul. Câteodată totul pare atât de simplu și de ușor de explicat în meseria asta și alteori parcă nu mai înțelegi nimic. E paradoxal, și mie asta îmi place. E o meserie frumoasă, dar foarte grea. Însă când o faci cu pasiune și cu dăruire, greutatea aceea se transformă în altceva”, declara Claudia Ieremia pentru Ziarul Timișoara.

Actrița Claudia ieremia a mai juca și în alte proiecte ale PRO Tv

Pe site-ul Naționalului timișorean, CV-ul Claudiei Ieremia numără peste 70 de roluri.  Are 3 nominalizări la premiile UNITER, 3 premii pentru cea mai bună interpretare la tot atâtea festivaluri și premiul „Pro Cultura Timisiensis 2008” acordat de Consiliul Județean Timiș. De asemenea, a fost declarată de revista Ioana „femeia anului” în secțiunea Teatru, în 2005. Este, deopotrivă, cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest Timișoara.

Fira Stavrositu e o mamă care-și protejează copiii”

Bucuroasă de faptul că deja a început filmările pentru acest proiect, Claudia Ieremia se declară foarte fericită să facă parte din noul proiect al PRO Tv, „Tătuțu’”, o continuare a serialului de mare succes Clanul.

„Nu am mai filmat de multă vreme la un serial și nu pot decât să mă bucur de proiect. Am ceva emoții, dar sunt și curioasă. E treabă serioasă și oamenii implicați știu ce vor.

Despre Fira Stavrositu, din ce mi-am dat seama din scenariu, pot să spun că e o mamă care-și protejează copiii, își face griji pentru ei, dar cu înțelegere și căldură. Ca o mamă. O îngrijorează relația pe care o are Stavrositu cu fiul lor, Ovidel. Să vedem ce se dezvoltă mai departe pentru acest personaj”, a declarat actrița Claudia Ieremia.

Sursa foto: PRO Tv, Adrian Pîclișan / TNTm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre