Stațiunea din România unde psoriazisul și acneea se tratează cu apă minerală. Era preferata împărătesei Sissi

Stațiunea din România unde psoriazisul și acneea se tratează cu apă minerală. Era preferata împărătesei Sissi
Studii recente arată că 5% dintre români suferă de psoriazis, procent peste media europeană de 3% și afectează atât femeile, cât și bărbații deopotrivă. Ei bine, în România există o stațiune un această boală se tratează în totalitate cu remedii 100% naturale.

Medicii avertizează că oricine poate ajunge să sufere de psoriazis, indiferent de vârstă, și nu este deloc o „simplă problemă a pielii”, așa cum se crede adesea. Prin urmare, un lucru e cert: Psoriazisul nu trebuie subestimat, deoarece este o problemă de sănătate de lungă durată.

În plus, anumiți factori precum răni la nivelul pielii, stres, frig, fumat, consum de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza pot agrava boala. De aceea, e bine să-i cunoști, pentru a preveni unele complicații.

Ce este pzoriazisul

Pe scurt, psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații. Această boală manifestată la nivelul pielii poate avea o serie de efecte atât fizic, cât și emoțional. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în orice zonă a corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate. Altfel spus, această afecțiune îți dă viața peste cap, dar depinde de tine să înveți să o ții sub control pentru a te bucura de o viață „blândă”.

Apa termală sulfuroasă, eficientă asupra psoriazisului

Din timpuri îndepărtate, persoanele cu psoriazis au luat contact cu apa izvoarelor minerale bogate în sulf, în căutarea unui leac. Astăzi, astfel de izvoare continuă să atragă suferinzi. Terapia termică cu apă sulfuroasă este un remediu natural eficient în cazul psoriazisului, complementar terapiei farmacologice și fără efecte secundare.

Herculane, stațiunea cu cele mai mari concentrații de ioni negativi

Pe lângă tratamentul balnear constând în băi specifice sulfuroase, la Herculane turiștii beneficiază și de factorul natural din atmosferă. Băile Herculane se poate lăuda cu un aer aparte, care are cele mai mari concentrații de ioni negativi din România.

Acest factor are un puternic impact asupra sistemului nervos central, ajutând la o bună relaxare și vindecare a insomniilor. De asemenea, un factor important și în combaterea stresului ce cauzează și întreține psoriazisul.

Acneea, eczemele și psoriazisul se tratează la Băile Herculane

În Băile Herculane există mai multe centre unde se pot trata, natural, bolile de piele precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. La Herculum Spa centrul este alimentat de un izvor propriu de apă termală minerală concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele, oferind astfel posibilitatea de terapii balneare.

„Balneoterapia cu apă termală minerală bogată în sulf permite prelungirea timpilor de regresie ai bolii, reducând utilizarea terapiilor topice și sistemice în lunile următoare tratamentului în sine; toate acestea datorită capacității antiinflamatorii și antioxidante, exfoliante și antiseboreice, antifungice și antibacteriene. Acest tratament este eficient în forme superficiale, chiar foarte extinse, în timp ce evidențiază rezultatele în cele mai severe forme. Apele sulfuroase sunt cu siguranță un adjuvant pentru terapii farmacologice și sistemice. Apa termală minerală este un adevărat leac pentru psoriazis, mai ales că este o boală cu un curs cronic și faze acute.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort din Băile Herculane.

De ce este atât de prețioasă apa termală sulfuroasă? Care este atuul ei?

Ei bine, „hidrogenul sulfurat din apa minerală termală de Herculane este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave și, astfel, ajută la resorbția lor, precum și la producția de anticorpi”, adaugă medicul balneolog.

Recomandarile noastre