Decizia de a schimba culoarea părului vine din multe motive și este o soluție și o terapie pentru multe probleme. Pleiada de nuanțe pe care o avem la dispoziție ne poate face foarte ușor să intrăm în panică în asemenea momente, ori diversele tipuri de nuanțe ne depășesc uneori. Iată cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău.
Cel mai important aspect de luat în considerare atunci când îți dorești schimbarea culorii părului este tonul pielii. Astfel, te asiguri că noua ta culoare de păr nu va intra în contrast cu nuanța pielii, ci va scoate în evidență un ten luminos. Cea mai simplă metodă de a determina tonul pielii este să analizezi culoarea venelor vizibile la nivelul încheieturilor – dacă acestea sunt albăstrui, tonul pielii tale este rece, dacă sunt verzi, atunci înseamnă că pielea ta are tonuri calde. Dacă venele tale sunt verzi-albăstrui, te situezi în zona neutră.
Cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău. Tipul de piele
Piele cu ton rece – mizează pe nuanțe reci, care să nu între în contrast cu tonul pielii. Evită culorile cu irizații galbene sau aurii. Piele deschisă la culoare cu tonuri reci – e recomandat un blond platinat, blond-cenușiu sau șaten-cenușiu. Piele medie cu tonuri reci – vopsește-te în șaten-cenușiu, șaten închis, brunet. Ideal, nimic cu mai mult de două nuanțe mai închis sau mai deschis decât culoarea ta naturală.
Piele închisă la culoare cu tonuri reci – ți se potrivește un roșu-burgund, roșu intens, șaten-cenușiu sau brunet.
Piele cu tonuri calde – mergi pe nuanțe calde, cu irizații aurii, calde. Evită nuanțele cenușii, cu sub-tonuri albastre sau mov.
Piele deschisă la culoare cu tonuri calde – optează pentru un blond-auriu sau șaten-alună.
Piele medie cu tonuri calde – caută un roșu-cupru, șaten cu irizații de cupru, șaten-alună, brunet cu irizații șatene.
Piele închisă la culoare cu tonuri calde – alege o culoare șaten-alună, șaten închis, brunet cu irizații șatene.
Piele neutră – ești îndeajuns de norocoasă încât să poți experimenta atât cu nuanțe calde, cât și cu nuanțe reci, pentru a-ți găsi culoarea perfectă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, orientează-te în funcție de culoarea ochilor.
Foto: Facebook
Smochinele sunt bune pentru sănătate. Iată de ce
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook