Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată cererile în căsătorie în diverse părți ale lumii. Scoțienii dau probe de sport

Cum arată cererile în căsătorie în diverse părți ale lumii. Scoțienii dau probe de sport
Cererea în căsătorie este un moment important pentru doamne și domnișoare, căci toate visează la momentul perfect. În timp ce în unele țări tradițiie sunt simple, în altele cererile în căsătorie se transformă în adevărate probe de foc pentru viitorii miri.

Logodna, cererea mâinii iubitei și căsătoria se desfășoară în moduri diferite, în funcție de țară și de cultura acesteia. Astfel, chiar dacă există unele asemănări între unele obiceiuri sau tradiții, fiecare loc – și chiar fiecare regiune – poate avea propriile sale particularități și singularități. Iubirea este prezentă în întreaga lume. Uneori, modul în care este prezentată sau formalizată poate fi destul de original. Iată cum arată cererile în căsătorie în diverse părți ale lumii. 

În Franța se oferă moșteniri de familie 

Este obișnuit ca inelul folosit la cererea în căsătorie să fie o moștenire de familie sau o bijuterie oferită de părinții mirelui. Odată ce propunerea a fost acceptată, mirii pot decide dacă doresc să facă unele modificări inelului (caz în care trebuie să solicite autorizația familiei). Dacă s-a dat doar piatra, ei pot alege pe ce inel pun piatra. 

Cererile în căsătorie în Guatemala 

Conform tradiției guatemaleze, mirele solicită autorizația de a se căsători de la părinții miresei. În încercarea de a obține aprobarea lor, pretendentul va prezenta coșuri cu mâncare și va organiza dansuri și petreceri. 

În Scoția cererea e o adevărată olimpiadă 

În trecut în Scoția bărbații trebuiau să-și demonstreze valoarea, trecând printr-o serie de procese în timpul unei ceremonii cunoscute sub numele de Beukin. Obstacolele și sarcinile erau hotărâte de tatăl miresei. Dacă mirele potențial reușea să le finalizeze cu succes, atunci cuplul se putea căsători.

În Rusia se făcea un contract 

Propunerea era făcută în timpul unei mici adunări de familie, de obicei la o cină. Acolo, părinții din ambele familii se întâlneau și, pe vremuri, urmau să semneze un contract care specifica data nunții. Inelul putea fi oferit în timpul acelei propuneri oficiale. În caz contrar, cuplul logodit alegea de comun acord inelul.

China crede în superstiții

Ca parte a procesului, părinții miresei primesc o serie de cadouri de la familia mirelui. Dacă pretendentul este considerat un bun candidat, acesta primește o hârtie care conține data și ora nașterii miresei. Familia pretendentului trebuie să o așeze pe un altar timp de 3 zile. Dacă nu se întâmplă nimic rău în timpul respectiv, atunci mirii au voie să se căsătorească.

Emiratele Unite Arabe practică opulența 

Tradiția din această țară este destul de strictă și trebuie respectate o serie de protocoale și reguli. Mirele trebuie să-și exprime sentimentele și intențiile propriei sale mame, astfel încât ea să se apropie apoi de mama miresei și să ceară mâna fiicei sale în căsătorie. Când propunerea este acceptată, trebuie să fie de acord cu zestrea pe care o va primi mireasa pentru a organiza nunta și pentru a cumpăra bijuteriile. Aceste bijuterii, alese de mireasă și de mama ei, se remarcă datorită opulenței lor și sunt prezentate în timpul ceremoniei.

Foto: Facebook

Primul și cel mai mare criminal în serie din istorie. Își nota tot într-un jurnal

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre