În Cartea de bucate a Vaticanului se dezvăluie faptul că Papa Francisc are o pasiune pentru pizza, un preparat culinar foarte iubit de români, contrazicând informațiile potrivit cărora ar avea o dietă austeră de pui și salată.
De asemenea, cartea de bucate a Vaticanului dezvăluie că printre alimentele preferate ale Suveranului Pontif se numără empanadas argentiniene. În ciuda rapoartelor argentiniene despre o dietă austeră, sursele spun că avionul papal a zburat din Filipine către casă cu trei arome de înghețată locală la bord.
Sfântul Ioan Paul al II-lea era nostalgic după găluște
După ce a fost împușcat în 1981, fostul Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea, ajuns sfânt, a obținut dispensă medicală pentru a se recupera cu găluștele sale preferate de pierogi polonezi. Contrazicând stereotipurile, se spune că Benedict al XVI-lea din Bavaria adora să mânânce cârnați și să bea bere.
Cine a scris Cartea de bucate a Vaticanului
Scrisă de un fost membru al Gărzii elvețiene, serviciul de securitate al Sfântului Scaun îmbrăcat în culori vii, Cartea de bucate a Vaticanului abordează, de asemenea, gusturile altor membri cheie ai echipei papale, inclusiv ale cardinalului Kurt Koch. Care a mâncat multă vreme șnițel, cârnați și cartofi prăjiți.
Alte Cărți de bucate ale Vaticanului
Această carte de bucate care a văzut lumina zilei cu câțiva ani în urmă nu este prima de acest fel. Bucătarul lui Pius al IV-lea a redactat un uriaș volum de 900 de pagini, care include o rețetă foarte veche de curcan, precum și o masă cu 24 de feluri de mâncare din vițel. În timp ce mâna dreaptă a lui Paul al II-lea își poate asuma meritul pentru prima versiune tipărită existentă.
Care a fost prima masă a Papei Francisc în calitate de Suveran Pontif
Papa Francisc are o dietă destul de modestă, mai ales în comparație cu unii dintre predecesorii săi. Bonifaciu al VIII-lea, de exemplu, mânca totul de pe veselă de aur masiv.
Papa Francisc însă refuză să poarte unele dintre cele mai somptuoase haine ale rolului și preferă un sedan unei limuzine (mai exact, un Renault 4 de epocă din 1984). Și prima sa cină cu Colegiul Cardinalilor după alegerea sa la papalitate a fost o simplă mâncare de paste.
Ce consumă Suveranul la micul dejun
Potrivit mashed.com, Papa se trezește la 4:30 dimineața, se roagă timp de două ore, meditează și își pregătește omilia de dimineață. După slujbă, are o întâlnire cu o parte dintre discipolii săi înainte de micul dejun în sala de mese a hotelului Casa Santa Marta de la Vatican, unde locuiește. La micul dejun are suc de portocale proaspăt stors și membrillo. Un fel de paste gelatinoase care se fac din cozonac și este o mâncare foarte populară în Argentina, unde s-a născut Suveranul.
Produsele folosite la mesele papei sunt cultivate în grădini
Legumele pe care bucătarii le folosesc pentru masa Papei sunt cultivate la Castel Gandolfo, o vastă reședință de vară pentru papii în funcție. Aceasta include un palat, 74 de hectare de grădină și 62 de hectare de teren agricol, care este folosit pentru a cultiva legume, a păstra culturile și a crește animale.
Ocazional, Papa Francisc coboară la cantina personalului de la Vatican pentru a lua prânzul
Modul în care sunt pregătite mâncărurile în bucătăriile Vaticanului urmează o ideologie similară cu cea a Papei în Laudato si’. Alimentele care sunt date de Dumnezeu sunt utilizate în primul rând. Acest lucru înseamnă că produse precum brânza, smântâna și untul, considerate alimente ale Pământului, sunt tratate cu venerație de către călugărițele care lucrează în bucătării.
În egală măsură, mămăliga, gnocchi și paste făinoase figurează, de asemenea, frecvent în meniul papal. Ocazional, Papa Francisc însuși a coborât în cantina personalului de la Vatican pentru a lua prânzul cu membrii personalului. În astfel de momente, el poate mânca paste, cod și roșii la grătar.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook