A știut dintotdeauna ce vrea de la viață, dar până la statutul de mare actor de acum, lucrurile n-au fost tocmai roz pentru Romică Țociu. Dar pasiunea pentru actorie a fost mult prea mare ca să cedeze.
„Mă duceam vineri la o prietenă din teatru, mă primea să fac un duș”
„De la Teatrul din Galați am venit la București, dar la Galați am dormit în teatru până mi-au dat casă. Imaginează-ți. Se termină spectacolul, pleacă spectatorii, se închide teatrul, Romică Țociu trage canapeaua de pe hol, ia din biroul directorului cearșaful cu pernă și-l întinde, se duce la baia de servici și se spală pe dinți. Restul…
Mă spălam vineri la o prietenă din teatru. Mă primea să fac un duș. Dimineață, mă trezeam odată cu femeile de serviciu. Mă îmbrăcam, beam o cafea, umblam și eu pe acolo până începeau repetițiile. Dar eram la teatru, era visul meu”, i-a povestit Țociu emoționat lu Teo Trandafir.
„Fiind brunet, a zis că-mi stă bine cu aia roșie de infanterie”
Chiar dacă a visat de copil să fie pe scenă, ca să-i facă mamei pe plac, după armată, Romică Țociu a dat la școala de ofițeri. A rezistat doar trei luni, apoi a dezertat și a fugit la mare.
„Mama, asistentă medicală a vrut, a zis că fiind brunet, îmi stă bine cu aia roșie de infanterie și cu șapcă. Parcă tata nu s-a băgat în chestia asta, doar m-a bătut după ce am fugit. Deși mama ar fi trebuit să mă bată, dar ea a plâns că am făcut-o de râs pe scara blocului.
„Am vândut gogoși, am vândut suc și m-am împrietenit cu un moldovean”
Toată lumea știa că sunt la școala de ofițeri și i-am stricat visul. Am stat trei luni și problema e că dacă fugeam înainte de a depune jurământul, nu mai plăteam tot anul școlar.
A plătit mama vreo 12.000 de lei, vreo cinci, șase salarii. Nu era de mine, așa că am fugit la mare”, a povestit Țociu în podcast-ul lui Teo Trandafir. Și acolo s-a descurcat, pentru că „am vândut gogoși, am vândut suc, m-am împrietenit cu un moldovean. Și uite că mi-a prins bine”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook