Simona Ionescu / Redactor Șef

Solistul Body & Soul a dat lovitura de Crăciun, când toată lumea a făcut cârnați și caltaboși

Solistul Body & Soul a dat lovitura de Crăciun, când toată lumea a făcut cârnați și caltaboși
Prin anii 2000, trupa Body & Soul făcea furori pe scenele românești. Piesa lor celebră, „Super femei”, a fost mult timp în topuri și a rămas un punct de referință în muzica autohtonă.

Între timp, solistul trupei Body & Soul a dat muzica pe mațe. El a dat lovitura la Crăciun, când toată lumea a făcut cârnați și caltaboși. De câțiva ani s-a reprofilat și are o afacere de succes.

George Moceanu a fost solistul trupei Body & Soul, care era pe val începând cu a doua jumătate a anilor 1990. Trupa a debutat în 1997 la Festivalul de la Mamaia, unde a primit și premiul de „Originalitate” la secțiunea Inter. Au urmat ani de succes cu melodii care au ținut primele poziții în topuri și care erau nelipsite din discoteci. Hit-ul „Super femei” face furori și astăzi.

Formația și-a înființa propria casă de discuri și producție muzicală. În anul 2014, formația s-a destrămat. Trei ani mai târziu, membrii trupei Body & Soul au hotărât să mai dea o șansă proiectului muzical și au lansat câteva piese. Pentru că nu au avut parte de succesul la care aspirau, aceștia au renunțat la muzică și au hotărât să se orienteze către alte domenii.

Solistul Body & Soul a dat lovitura

Solistul George Moceanu a decis să spună pas muzicii și să se apuce de altceva. Ideea s-a dovedit bună, pentru că a dat o adevărată lovitură. În prezent conduce o afacere de aproape 2 milioane de euro pe sezon. Artistul şi-a deschis o fabrică de procesare a maţelor pentru cârnaţi încă de când activa în trupă, însă aceasta era în plan secundar. Fusese o extensie pe lângă business-ul familiei, și a mers bine de la început. Acum aproape un deceniu, a primit o ofertă de 5 milioane de euro, ca să o vândă, însă nu a vrut. A simțit că afacerea lui are potențial, și vrea să o lase moștenire fiului său.

George Moceanu exportă mațe în toată Europa, afacerea nelimitându-se doar la piața autohtonă.  În această lună, decembrie, când toată lumea taie porci și prepară cârnați și caltaboși, George Moceanu a avut vânzări colosale.

Muncitorii lui lucrează în trei schimburi

George Monceanu a povestit în urmă cu  niște ani cum se descurcă în postura de om de afaceri  și cum, îi merge afacerea cu mațe. Noua fabrică l-a costat 2 milioane de euro. A strâns cu greu o asemenea sumă, a spus artistul reprofilat. Dar apoi a reuşit să intre şi pe piaţa exporturilor, ceea ce îi asigură venituri foarte mari.

George Moceanu de la Body & Soul a dat muzica pe mațe de porc și oaie, iar afacerea îi aduce milioane de euro (Sursa foto: Unica.ro)

Exporta maţe de oaie şi de porc pentru cârnaţi, în Serbia şi în Macedonia, dar acum a extins piața în țări din Europa. Are peste 160 de angajaţi şi mereu încearcă să obţină contracte prin străinătate. Fostul solist are o flotă de zeci de camioane, care transportă mațele spre destinație.

George Moceanu și-a implicat și soția în afacere

Potrivit lui George Moceanu, afacerea începe să meargă prin luna octombrie şi până la sfârşitul lui decembrie, când românii fac cârnaţi, de Sărbători. E un efort considerabil, însă apoi urmează multe luni de relaxare în care, mărturisește George Monceanu, „sparg seminţe şi merg la teatru”.

George Monceanu este căsătorit și are un băieţel, Eduard Mihai, în vârstă de doi ani. Soția sa, Cristina, este și ea implicată în afacerea cu mațe a familiei. Ea se ocupă de promovarea companiei și de atragerea de noi clienți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre