Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celor mai buni cârnați de Crăciun. Așa ceva n-ați avut niciodată pe masă

Secretul celor mai buni cârnați de Crăciun. Așa ceva n-ați avut niciodată pe masă
Masă tradițională de Crăciun fără preparatele tradiționale, nu există. Ce trebuie să puneți în cârnați ca să aibă un gust desăvârșit.

Lângă sarmalele aburinde, pe masa de Crăciun stă la loc de cinste cârnatul proaspăt. Iată trei rețete vechi care vă scot din impas.

Secretul celor mai buni cârnați de Crăciun. Așa ceva n-ați avut niciodată pe masă

Cârnați moldovenești, ardelenești sau din Bucovina? Care să fie oare mai buni? Indiferent ce veți dori să alegeți, vor satisface toate gusturile, pentru că veți descoperi și trucuri prea puțin știute. Pentru a prepara cârnaţi moldoveneşti ce-ți lasă gura apă trebuie să folosiți atât carne de porc cât și carne de mânzat. Se amestecă 500 g de carne de porc cu aceeași cantitate de carne de mânzat, dar și condimente, 250 g slănină, sare, piper, usturoi după gust.

Mod de preparare

Dați carnea prin mașina de tocat și adăugați sare, piper, usturoi, după gust, coriandru şi nucşoară. Puneți pâlnia la capătul mașinii de tocat, introduceți intestinele și începeți să umpleți cu carne. Pentru ca umplura să alunece ușor, puneți apă în carne. Cârnaţii se umplu cu ajutorul unei pâlnii ataşate la capatul maşinii de tocat. La final, puneți cârnații la rece în curenți de aer.

 

Condimentul minune al cârnaţilor ardeleneşti

Secretul celor mai buni cârnați ardelenești este să puneți în compoziție cimbru mărunțit. De asemenea, veți folosi carne macră 80% și carne grasă în procent de 20%. Adăugați apoi 100 g usturoi pisat, 100 g sare, 20 g piper negru măcinat mare şi 10 g cimbru mărunţit. După ce umpleți cârnații, lăsați la uscat pentru trei zile, apoi afumați și păstrați la loc răcoros.

Trucul care face cârnații de Bucovina să fie cei mai căutați

Cât privește cârnații din Bucovina, carnea se va toca la sita mare a mașinii de tocat și se amestecă carne de porc cu cea de vită și oaie. Pentru prepararea acestora aveți nevoie de 1 lingură cu sare, o linguriță cu cimbru, o linguriță cu piper, 1.5 kg carne de oaie slabă, 1.5 kg carne de oaie foarte grasă, 1.5 kg slănină, 1.5 kg pulpă de porc, 3 kg carne de vită slabă.

Mai aveți nevoie de o linguriță cu muștar boabe, o linguriță cu boia dulce, 1 linguriță cu boia iute, o linguriță cu ienibahar măcinat, trei căpățâni de usturoi, 10 maţe de porc. După ce tocați carnea mai mare, adăugați usturoiul pisat și mirodeniile și umpleți mațele de porc. Lăsați apoi cârnații să se usuce pentru două zile și puneți la afumat.

Sursă foto: kanal d

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre