Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima tendință în materie de încălțăminte. Ați purta acești pantofi inspirați de păpușile Barbie?

Ultima tendință în materie de încălțăminte. Ați purta acești pantofi inspirați de păpușile Barbie?
Noua tendință în materie de încălțăminte s-a întipărit în viața de zi cu zi a celor pasionați de modă. De la publicarea imaginilor cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolul lui Barbie și Ken, pe care îi interpretează în următorul film al Gretei Gerwig, intitulat sobru „Barbie”, lumea modei pare să fi cedat unui nou trend: Barbiecore.

Este Barbie ultima sursă de inspirație pentru designeri? Se pare că da. Jurnaliștii de modă tind să creadă asta. Iar întrebarea momentului este  dacă voi ați purta acești pantofi inspirați de păpușile Barbie?

Vremea siluetelor Barbie și Ken a trecut

Încălțările, care parcă replică la scară normală pantofii celebrelor păpuși nu fac decât să complete noua modă. Una la antiteza look-ului emo sau gotic: stilul Barbie constă în a fi drăguț sau drăguță în roz, după cum scrie Vogue.com. Kim Kardashian, Anne Hathaway, Megan Fox, Dua Lipa și chiar Brad Pitt au dovedit deja adepții trendului. În lumea modei, a purta roz din cap până în picioare este acum o parte normală a vieții.

Pantofi inspirați de păpușile Barbie

Iar pentru a face un pas mai departe, designerii s-au distrat în acest sezon revizitând accesoriul caracteristic al păpușii Barbie, pantofii. Iată cum modele cu efect de cauciuc, cu tocuri, sau modele „grăsuțe”, apropiate de cele adorate de celebra păpușă Polly Pocket sau Minnie Mouse, au defilat pe mai multe podiumuri cu colecții pentru sezonul primăvară – vară 2023.

Cele mai ușor de recunoscut modele provin probabil de la show-ul Loewe. Directorul de creație Jonathan Anderson oferă o versiune infuzată cu culori vibrante, inclusiv roz, bineînțeles.

Demna, pentru Balenciaga, imaginează o versiune la fel de „cărnoasă”, dar într-un spirit mai întunecat, cu inflexiuni BDSM, inclusiv o pereche aureolată de paiete strălucitoare.

Și alte case de modă au preluat spiritul Barbie, dar într-un mod mai subtil. Să menționăm Fendi, cu flip flop-urile din cauciuc și adidașii cu platformă colorată. Versace și Valentino s-au „jucat” în aceeași direcție, folosind stiletto (foarte) înalți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre