Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit Bill Cobbs, o legendă a filmului. Este zi de doliu la Hollywood

A murit Bill Cobbs, o legendă a filmului. Este zi de doliu la Hollywood
Lumea cinematografiei este mai săracă de azi. Un actor celebru, extrem de prolific, a trecut la cele veșnice. Este zi de doliu la Hollywood, iar actorii îl plâng pe Bill Cobbs.

E doliu la Hollywood, o adevărată legendă a cinematografiei a murit. Actorul a avut zeci de roluri, a obținut multe premii și recunoașteri, cel mai recent fiind un Emmy. Actorul american Bill Cobbs, cunoscut pentru aparițiile sale în The Color Of Money, The Bodyguard, Night At The Museum și multe alte filme și emisiuni TV, a murit. Avea 90 de ani. Conform unei declarații lansate de familia sa, Cobbs a murit marți (25 iunie) la locuința sa din Riverside, California.

A lucrat pentru IBM înainte să se facă actor

Născut în Cleveland, Ohio, Bill Cobbs a devenit actor profesionist abia după ce s-a mutat la New York în jurul vârstei de treizeci de ani. Născut pe 16 iunie 1934, Cobbs a servit în Forțele Aeriene ale SUA și a lucrat pentru IBM înainte de a începe cariera de actor în 1969 la Karamu House din Cleveland. El s-a alăturat companiei de teatru Negro Ensemble din New York, jucând alături de legende precum Ossie Davis și Ruby Dee.

Celebrul actor american Bill Cobbs a murit de bătrânețe, la 90 de ani (Instagram)

Și-a făcut debutul pe marele ecran în The Taking of Pelham One Two Three (1974). Bill Cobbs și-a făcut debutul în filmul de lung metraj în thrillerul din 1974 The Taking Of Pelham One Two Three și a continuat să apară în numeroase filme în anii ’80 și ’90, inclusiv The Cotton Club, The Color Of Money, The Bodyguard, Air Bud, The Hudsucker Proxy și Hope Floats.

O viață cu roluri importante

Printre rolurile sale notabile din filme se numără managerul lui Whitney Houston în The Bodyguard (1992), fratele mai mare al lui Medgar Evers în Ghosts of Mississippi (1996), un pianist de jazz în That Thing You Do! (1996) și marele gânditor din Oz the Great and Powerful (2013). Bill Cobbs a jucat roluri cheie în The Hudsucker Proxy (1994) și Sunshine State (2002).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Len Conner (@len3rd)

Filmele sale din ultimele două decenii au inclus, pe lângă pelicula de mare succes din 2006 Night At The Museum și continuarea sa Night At The Museum: Secret Of The Tomb, unde a jucat rolul lui Reginald, paznicul de securitate care se pensionează, precum și filmul de aventuraă din 2013 Oz The Great And Powerful.

În televiziune, Cobbs a fost memorabil în roluri precum olandezul din The Slap Maxwell Story, șoferul de autobuz Tony în The Drew Carey Show, tatăl personajului principal în The Gregory Hines Show și Dr. Emory Erickson în Star Trek: Enterprise. A avut roluri episodice în seriale precum LA Law, NYPD Blue, Soul Food, Greenleaf, The Sopranos și recentul serial Marvel de pe Disney+, Agents Of SHIELD.

În 2020, Cobbs a câștigat un premiu Daytime Emmy (recunoașterea care face parte din „marea familie” a premiilor Emmy) pentru performanța sa remarcabilă în seria Dino Dana de pe Amazon Prime Video.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri