Ca majoritatea artiștilor din generația sa, Dorin Anastasiu a fost ”uitat” după 1990. Înainte era comparat cu Julio Iglesias, apoi era nevoit să își găsească un loc de muncă. A fost multă tristețe. Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală.
A murit cântăreţul Dorin Anastasiu
Dorin Anastasiu s-a stins discret, la 78 de ani. A fost unul dintre cei mai șarmanți soliști din muzică românească. În urmă cu mai bine de 50 de ani, artistul alături de Angela Similea, reprezenta România la festivalul de la Brașov. Câștiga trofeul „Cerbul de argint”.
Artistul a lansat melodiile „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. În ultimii ani, doar câțiva din foștii lui colegi îl mai căutau și în invitau pe la evenimente.
Din 1991, Dorin Anastasiu a fost solist vocal al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Facea naveta București-Pitești doar atunci când are spectacole. Și nu se întâmplă atât de des pe cât ar trebui. „Din păcate, nu mai avem publicul de altădată. Nu știu de ce, nu-mi dau seama. S-au încercat și aducerea unor vedete și refacerea anumitor spectacole. Biletele nici măcar nu sunt scumpe. De vină să fie poate această abundență de televiziuni și de emisiuni.”
Interpretul spunea că nu are altă soluție la îndemână deoarece nu are alt loc de muncă. Pentru un ban în plus și pentru pasiunea de a cânta, artistul ținea și cursuri de canto, intenționând chiar să deschidă două astfel de școli.
Cine a fost Dorin Anastasiu
Dorin Anastasiu a fost un artist complet. A cântat, a dansat, a jucat în filme. S-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. La 14 ani, a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Totuși, viața l-a dus Facultatea de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La Școala Populară de Artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.
În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Imediat înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri. După un premiu II la Festivalul Internaţional de la Soci (URSS), în 1968, â câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese Este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a «Cerbului de aur».
A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia. A cântat cu succes la mari manifestări muzicale, din Polonia, în Mongolia. A fost în turnee de succes din Congo, URSS, Germania, Tunisia, Austria, până în Spaniași Israel.
A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi a dublat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.
A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare TV. Fiica lor, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă, a făcut parte din «Şcoala vedetelor».
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook