Simona Ionescu / Redactor Șef

A renuntat la pupitrul ştirilor şi a atins culmile succesului. „Mă interesează să muncesc cinstit, nu dau doi bani pe reputație”

A renuntat la pupitrul ştirilor şi a atins culmile succesului. „Mă interesează să muncesc cinstit, nu dau doi bani pe reputație”
A fost una dintre cele mai bune prezentatoare ale ProTV, dar la un moment Andreea Liptak a renunțat la cariera de jurnalist și s-a reprofilat.

A lăsat „sticla” deoparte acum zece ani și a pornit pe un drum nou. A muncit enorm, dar acum s-au văzut roadele.

Andreea Liptak povestește cum a atins culmile succesului. „Mă interesează să muncesc cinstit, nu dau doi bani pe reputație”

Nu a interesat-o că nu va mai fi vedetă. Pentru Andreea Liptak era mai importantă familia și banii din portofel. Cu zece ani în urmă, a renunțat să mai fie prezentatoare și alături de Răzvan Spiridon, soțul ei, au pus bazele unei afaceri. N-a fost ușor deloc, a muncit enorm, a avut parte de momente foarte greu, dar nu s-a lăsat. Și acum a fost răsplătită. Andreea a povestit care a fost drumul spre succes.

Șase luni am muncit în PRO TV fără un ban

„Provin dintr-o familie simplă: tata – ospătar încă de pe vremea lui Ceaușescu, mama a fost muncitoare în trei schimburi la fabrica de conserve Refacerea din Arad. Azi, la 40 de ani, sunt fără bunici și fără mamă. Am terminat o facultate și apoi încă una, pentru că am fost învățată că dacă ai carte, ai parte.

Eram studentă la Științe Economice și m-am angajat la ProRO TV Arad în urmă cu 20 de ani, că să îmi câștig existența. Nu am moștenit nimic, că nu am avut ce, doar bunul simț. Șase luni am muncit în PRO TV fără un ban, pentru că pe vremea aceea, mai întâi demonstrai, apoi ți se dădea o șansă”, a mărturisit Andreea Liptak.

„Banca ne-a acordat un credit cu o rată de 65% din salariul nostru pe 30 de ani și apoi s-a scumpit francul de 3 ori și jumătate”

După trei ani, când a fost chemată la București, a crezut că soarta i-a surâs. Alături de Răzvan, la rândul său prezentator de știri sportive, au făcut un credit și și-au luat un apartament și o mașină. Dar oricât de mult ar fi muncit, de multe ori nu reușeau să plătească ratele sau întreținerea. De la atâta supărare, mama Andreei s-a îmbolnăvit.

„Am fost chemată în București după 3 ani de muncă în redacția din Arad și am plecat, sperând la un salariu mai bun și la o viață decentă. Am muncit 12 ore pe zi toată viața, mi-am cumpărat împreună cu Răzvan o mașină și un apartament cu 3 camere, cu credite în franci elvețieni. Știți povestea, cred!

Banca ne-a acordat un credit cu o rată de 65% din salariul nostru pe 30 de ani și apoi s-a scumpit francul de 3 ori și jumătate. Faceți calculul! A fost banca de vină? Dați-mi voie să vă spun că nu m-a obligat să îmi fac credit.

„Mama mea a murit tristă, cu o pensie de 750 de lei pe lună”

Cu atâtea griji în jurul nostru, mama mea a intrat într-o depresie de care nu s-a mai vindecat niciodată. Mama mea a murit tristă, cu o pensie de 750 de lei pe lună. Toată viața ei ne-a sprijinit, nu a conceput niciodată să primească ajutor de la noi. Vreți să vă spun de câte ori am întârziat plata întreținerii sau plata ratei la bancă, până ne-am redresat? De câte ori am plătit dobânzi și penalități la stat pentru că nu am plătit impozitele la timp, pentru că nu știam cum să mai împărțim banii?”, a mai dezvăluit Andreea.

„Un model de business de care au fugit toți corporatistii din jurul nostru, pentru că le-a fost teamă că li se degradează imaginea”

La un moment dat, Andreea și Răzvan și-au dat seama că nu acesta e drumul pe care și-l doresc. Și s-au implicat într-o afacere de network-marketing multi-level. Vedeta a povestit că nu i-a fost niciodată rușine de ceea ce face și mereu a avut drept scop să își ajute familia.

„Cu un copil de un an și unul de 4 ani acasă, ne-am mai luat joburi în plus, am deschis o mică afacere, ca să ne putem susține. Ne-am lăsat recrutați într-o afacere de network-marketing, mulți-level, ca să putem supraviețui rămânând etici – un model de business de care au fugit toți corporatistii din jurul nostru, pentru că le-a fost teamă că li se degradează imaginea și își pierd statutul (închipuit!).

„Și ceapă aș fi vândut, dacă asta mi-ar fi ajutat familia!”

Mie nu mi-a fost rușine să vând produse bune și nu îmi este nici acum. Timp de 7 ani, m-am trezit la 4 dimineața și am ajuns acasă la 9-10 seara. Fiind antreprenor. Mă uităm în ochii fetelor mele (dacă nu dormeau când ajungeam acasă epuizată) și știam că într-o zi o să avem ceea ce merităm. Și ceapă aș fi vândut, dacă asta mi-ar fi ajutat familia! Mă interesează să muncesc cinstit, nu dau doi bani pe reputație”, a spus Andreea Liptak, pe Facebook.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre