Simona Ionescu / Redactor Șef

A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial

A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial
Apreciată și lăudată de ducele și ducesa de Cambridge, dar și de Sir Andy Murray, Emma Răducanu, tenismena de doar 18 ani cu origini românești, face furori.

A strălucit în turneul de la Wimbledon, unde a învins-o și pe Sorana Cârstea. Ea e noua promisiune a tenisului mondial feminin.

A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial

Adoarme pe ritmuri de rap, iubește ciocolata neagră și vorbește româna, engleza și mandarina. Ea e Emma Răducanu, noua revelație a tenisului, care spune că nu pleacă nicăieri dacă nu are cu ea untul de arahide. Tânăra s-a născut în Canada dintr-un tată român și o mamă chinezoaică și în fiecare an îi place să vină la București. Emma e îndrăgostită de România și adoră să-și viziteze bunica și să mănânce cele mai bune preparate gătite de aceasta.

„Bunica mea, Mamiya, locuiește încă în centrul Bucureștiului. Mă întorc de câteva ori pe an, rămân cu ea, o văd. Este foarte frumos. Sincer, îmi place mâncarea. Adică, mâncarea este incredibilă. Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, a mărturisit aceasta.

A făcut balet, înot și călărie

Înainte de a se opri la tenis, Emma a făcut atât balet, cât și înot și călărie. Și pentru că părinții au fost foarte stricți, de mică și-a dezvoltat mentalitatea de învingător. Primul antrenor a fost chiar tatăl său, Ion Răducanu, iar vecinii spun că și acum cei doi joacă tenis pe terenul din curtea casei din Londra.

Felicitată de premierul Boris Johnson

Deși a plecat foarte bine în cursa din cadrul optimilor de finală de la Wimbledon, Emma a fost obligată să abandoneze luni seară meciul cu  Ajla Tomljanovic, pentru că n-a mai putut respira. Se pare că a fost vorba de o criză de astm, însă Emma este în afara oricărui pericol, întrucât a primit ajutor medical atât pe teren cât și în vestiar.

Plăcută de toată lumea, tânăra a fost felicitată de premierul Boris Johnson pe Twitter, înainte de partida cu Ajla Tomljanovic. „Felicitări Emma Raducanu pentru că ați ajuns în a doua săptămână la Wimbledon și pentru că ați făcut istoria Campionatului. Noroc în meciul dvs. de astăzi. Țara este în spatele tău”, a spus acesta.

La rândul lor, ducele și ducesa de Cambridge, dar și de Sir Andy Murray i-au trimis gânduri bune. Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care a ajuns în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a reușit să o învingă în turul al treilea pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Sursă foto: playtech, instagram

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre