Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre incidentul din Mykonos. De ce Harry Maguire a crezut că e răpit

Adevărul despre incidentul din Mykonos. De ce Harry Maguire a crezut că e răpit
Noi dezvăluiri privind incidentul în care a fost protagonist căpitanul echipei de fotbal Manchester United, Harry Maguire, considerat cel mai scump fundaș din istorie. Acesta susține că a crezut că a fost răpit de falși polițiști din Grecia și a încercat să fugă  pentru că i-a fost „frica pentru viața lui”, după ce a fost lovit în picioare.

Maguire a fost găsit vinovat pentru ultraj şi tentativă de mită, după ce săptămâna trecută a fost protagonistul unei încăierări pe insula Mykonos.

Sportivul a fost intervievat pe BBC News aseară pentru prima dată de la condamnare. El a primit închisoare cu suspendare,  dar fundașul Angliei a anunțat miercuri că  e nemulțumit și că va face apel la decizie. Maguire spune că i s-au adus grave prejudicii de imagine  și că va lupta până ce își va reabilita numele.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, pe insula grecească Mykonos. El a fost arestat alături de fratele său şi de un prieten, după o bătaie care izbucnit într-un bar. Maguire a acuzat că sora lui a fost injectată cu „drogul violului” şi astfel a pornit conflictul. Problemele au început atunci când doi bărbați s-au apropiat de sora lui mai mică în clubul din Mykonos: „Acești doi bărbați s-au apropiat de sora mea mică, ei au spus că au întrebat-o de unde este, ea a răspuns,  apoi a fost văzută cum își dă ochii peste cap și leșină”.

Polițiștii l-au agresat și amenințat

Starul din Manchester United a susținut că a crezut în timpul bătăii că e răpit de poliția falsă din Mykonos și a încercat să fugă „de frică pentru viața lui”, după ce l-au lovit în picioare și i s-a  spus că „nu va mai juca”.

„Gândul meu inițial a fost că suntem răpiți. Ne-au pus  în genunchi cu mâinile în aer și apoi au început să ne lovească în picioare spunând: cariera ta nu va mai fi fotbalul, nu vei mai juca. Și în acest moment am crezut că nu există nicio șansă ca aceștia să fie polițiști, nu știu cine sunt, așa că am încercat să fug, m-am temut pentru viața mea”.


Bănel Nicoliță, îndrăgostit – lulea. Ce a fost în stare să facă

Pentru cine s-a tuns și a făcut mușchi Oprea de la Talisman


Starul Angliei a insistat că nu a făcut nimic rău. Și consideră că nu datorează nimănui scuze, deși acest lucru i-a fost cerut de procurorul grec care s-a ocupat de cazul său.

„Nu mi se pare că datorez scuze pentru nimeni, o scuză este atunci când ai făcut ceva greșit. Regret că sunt în această situație. Evident, situația a făcut-o dificilă, joc pentru unul dintre cele mai mari cluburi din lume, așa că regret că am pus fanii și clubul în situația aceasta”.

Cel mai scump apărător al lumii a negat, de asemenea, că ar fi dat mită ofițerilor de poliție numind declarația citită în instanță „ridicolă”.

Maguire a fost trimis într-o locație secretă

Maguire, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de agresarea poliției, abuz verbal și tentativă de dare de mită de către o instanță de pe insula Syros, din Grecia.

În ceea ce privește apelul, el a spus: „Am o mare credință în dreptul grec și că procesul de judecată ne va oferi mai mult timp pentru pregătirea, strângerea de probe și permițarea martorilor în instanță. Sunt foarte sigur că adevărul va ieși la iveală”.

Fratele lui Maguire, Joe, care joacă pentru echipa non-ligă Ilkeston Town, a fost de asemenea găsit vinovat de agresiune, ultraj și tentativă de dare de mită, în timp ce un al treilea bărbat, Christopher Sharman, în vârstă de 29 de ani, a fost vinovat de două acuzații de agresiune și un altul de abuz verbal. Toți trei au negat acuzațiile pe baza dovezilor a patru polițiști.

DailyMailOnline a dezvăluit ieri în exclusivitate că fotbalistul s-a izolat într-o locație secretă în străinătate, împreună cu prietena lui, Fern Hawkins, în vârstă de 26 de ani. Este de așteptat să se întoarcă în Marea Britanie pentru antrenamentele de miercurea viitoare.

Dacă pierde contestația, condamnarea va deveni definitivă și va apărea în cazier. Clubul lui Maguire, Manchester United, a confirmat astăzi că apărătorul superstarsului a depus o contestație împotriva condamnării sale în instanțele grecești, ieri. Acest proces poate dura între un an și trei ani, în funcție de anumite variabile, cum ar fi dacă inculpatul este în arest.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre