Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin, gest disperat după ce a fost inculpat pentru uciderea prin împușcare a directoarei de imagine

Alec Baldwin, gest disperat după ce a fost inculpat pentru uciderea prin împușcare a directoarei de imagine
O nouă surpriză a apărut în dosarul morții Halynei Hutchins, directoarea de imagine care a fost ucisă pe platourile de filmare ale westernului Rust, acum mai bine de doi ani. Când toată lumea se aștepta ca în procesul care începe în februarie să fie acuzată doar armuriera producției, autoritățile au anunțat încă un inculpat.

Alec Baldwin a fost, oficial, inculpat în dosarul uciderii prin împușcare a directoarei de imagine și recurge la gesturi disperate. El își implică inclusiv familia, pentru a face rost de bani.  Celebrul actor este acuzat de omor involuntar pentru împușcarea femeii, conform deciziei Marelui Juriu din New Mexico, care are pe rol dosarul.

Alec Baldwin a fost acuzat la mai bine de doi ani după ce a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale filmului western Rust. Rechizitoriul, devenit public vineri, îl acuză pe Baldwin de ucidere din culpă pe motiv de utilizare neglijentă a unei arme de foc și nerespectarea siguranței altor persoane. Dacă la finalul procesului va fi găsit vinovat și va fi condamnat, actorul care și producea filmul, riscă până la 18 luni de închisoare, arată Daily Mail.

A început bătălia avocaților

Într-o declarație de vineri, avocații lui Alec Baldwin, Alex Spiro și Luke Nikas, au declarat: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”. Pe de altă parte, Gloria Allred, avocatul părinților și surorii Halynei, a declarat: „Clienții noștri au căutat întotdeauna adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în ziua de 21 octombrie 2021 în care Halyna Hutchins a fost împușcată și ucisă.

Halyna Hutchins, directoarea de imagine ucisă de Alec Baldwin, era căsătorită și avea un fiu minor (sursa foto: Instagram)

Ei continuă să caute adevărul în procesul civil și ar dori, de asemenea, să se stabilească vinovatul. Marele Juriu a decis că există suficiente dovezi pentru a-l inculpa pe Alec Baldwin sub acuzația de omor involuntar. Așteptăm cu nerăbdare procesul penal care va stabili dacă ar trebui să fie condamnat pentru moartea prematură a Halynei”.

Dovada care îl acuză pe Alec Baldwin: „trăgaciul nu s-a putut apăsa  singur”

În calitatea sa de producător al filmului în care deținea și rolul principal, Alec Baldwin a susținut întotdeauna că a respectat legislația privind siguranța armelor pe platou și că vina aparține armurierului sau echipei care i-a înmânat o armă încărcată cu muniție reală.

El insistă că i s-a confirmat că arma era „rece”, adică avea gloanțe oarbe, când a luat-o în mână pentru a repeta scena în cauză. El mai susține că exersa scoaterea armei de recuzită din tocul său când aceasta a eliberat glonțul letal în mod spontan. Spune că e ferm convins că nu a apăsat pe trăgaci.

Conform experților, Alec Baldwin trebuie să fi apăsat trăgaciul pistolului, chiar dacă susține că nu a făcut-o (Sursa foto: instagram)

Dar un nou raport al lui Lucien Haag de la Forensic Science Services din Arizona afirmă că trăgaciul „a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient” pentru a elibera proiectilul, nu se putea declanșa singur. Pe de altă parte, Baldwin a lansat o adevărată campanie media, insistând că totul a fost un accident tragic și nu o crimă pentru care să fie considerat responsabil.

Răsturnare de situație: anul trecut, actorul scăpase de acuzații

Amintim că Alec Baldwin a fost acuzat inițial în ianuarie 2023 de prim procurorul districtual judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies, care și-a lansat propria campanie media la scurt timp după depunerea acuzațiilor.

Aceasta e ultima fotografie de pe platoul de filmare a filmului Rust, înaintea incidentului mortal

Echipa de avocați a lui Baldwin a interpretat „entuziasmul” procuroarei pentru caz ca un efort avid de faimă, pentru a-și stimula propria carieră. În fața acuzațiilor, Carmack-Altwies a demisionat din caz. În locul ei a fost numit un procuror special, care a continuat ancheta.

În aprilie anul trecut, noua echipă a renunțat la acuzațiile aduse lui Alec Baldwin, care, între timp,  căzuse la o înțelegere cu văduvul directoarei de imagine ucise. Detaliile înțelegerii au rămas secrete.

Alec Baldwin, disperat să facă rost de bani

Pe de altă parte, întreg scandalul, care acum culminează cu un nou set de acuzații, a afectat serios reputația și puterea de câștig a actorului cu șapte copii. Într-un videoclip dat publicității la începutul acestei săptămâni, Baldwin a apărut promovând vânzarea vilei sale din Hamptons.

El caută să vândă proprietatea cu 19 milioane de dolari – cu 10 milioane de dolari mai puțin decât a listat-o inițial. Mulți văd reducerea prețului ca o încercare disperată de a face rost de bani, inclusiv pentru cheltuielile judiciare. De asemenea, se crede că familia filmează un reality show, de asemenea ca parte a strategiei de a acumula venituri.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre