Simona Ionescu / Redactor Șef

Alina Sorescu, șocată de hotărârea instanței de a-i da fetițele soțului. Ce îl așteaptă pe Alexandru Ciucu

Alina Sorescu, șocată de hotărârea instanței de a-i da fetițele soțului. Ce îl așteaptă pe Alexandru Ciucu
Când s-a căsătorit cu Alexandru Ciucu, Alina Sorescu a crezut că o va face pentru toată viața. Din păcate însă, nimeni nu se poate juca cu soarta, iar drumurile s-au despărțit.

Prin cea mai grea situație trec însă cele două fetițe, care vor trebui să se împartă între mami și tati.

Instanța a hotărât unde vor sta copii, iar ceea ce au decis judecătorii nu a fost deloc pe placul Alinei Sorescu. Magistrații au concluzionat că micuțele trebuie să petreacă o săptămână cu ea și o alta cu Alexandru Ciucu.

Artista afirmă că va face apel și va face tot ce poate pentru ca situația să se schimbe și copilele să aibă domiciliul permanent la ea, motivând că fetițele sunt mici și cel mai mult în acest moment au nevoie de stabilitate.

„Voi face apel pentru a demonstra ce este mai bine pentru fetițe, pentru a le crește într-un mediu stabil”

„A fost un an greu cu procese și ordonanțe și încerc cu toată ființa mea să rămân demnă în demersul meu de a avea și eu și fetele o viață liniștită.

Alina Sorescu si fetitele

Soluția pronunțată astăzi de instanță este ca fetițele să stea o săptămână la mama și o săptămână la tata. Voi lupta de aceasta dată eu până la capăt și voi face apel pentru a demonstra ce este mai bine pentru fetițe, pentru a le crește într-un mediu stabil, așa cum le-am crescut de când le-am născut.

„Sper ca judecătorii să înțeleagă că acest program nu este bun pentru orice copil”

Nu va fi ușor, pentru că tatăl lor și-a schimbat cu totul atitudinea fata de copii în acest an și cere drepturi egale cu mama. Sper ca fetițele să nu fie plimbate dintr-o parte în alta până la 18 ani, pentru că acest program este bulversant pentru ele, le va putea dezechilibra emoțional și afecta procesul educațional și de creștere.

Am permis tatălui să se implice din momentul în care și-a arătat disponibilitatea. Dar trebuie însă să ne gândim că sunt fetițe de 9 și 6 ani, că au nevoie de stabilitate și păstrarea unei rutine de zi cu zi, mai ales pentru programul școlar. Sper ca judecătorii să înțeleagă că acest program nu este bun pentru orice copil și în orice condiții”, a fost mesajul transmis de Alina Sorescu în mediul online.

Alina Sorescu, fetițele și gașca Zurli

„Este contrar intereselor minorelor”

Pe de altă parte, avocata Alinei Sorescu, Nicoleta Popescu susține că această decizie poate accentua situația și așa tensionată dintre soți și nu favorizează interesul fetițelor.

“Soluția nu are o bază legală, nu ia în considerare drepturile și interesele minorelor și ale mamei, va afecta echilibrul emoțional al fetițelor și este total nepractică. Fiind de natură a perpetua și accentua situația tensionată dintre părți, ceea ce în mod evident este contrar intereselor minorelor.”, a spus apărătoarea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre