Simona Ionescu / Redactor Șef

Amprentele de pe brațul găsit lângă apă le-a dezvăluit polițiștilor că un criminal a sfârșit-o prost

Amprentele de pe brațul găsit lângă apă le-a dezvăluit polițiștilor că un criminal a sfârșit-o prost
Mâna unei persoane a fost descoperită în apropierea râului Dâmbovița, într-o zonă nelocuită. Potrivit polițiștilor din Argeș, un șofer a zărit mâna în lumina farurilor chiar pe malul râului. La fața locului, criminaliștii au fost găsit un fragment un antebraț uman superior drept. Amprentele prelevate de pe degete au dus ulterior la identificarea bărbatului căruia i-a aparținut brațul.

Brațul găsit a fost experizat imediat în laborator, iar amprentele au dezvăluit polițiștilor că ele au aparținut unui bărbat di București care, în 1996, a comis o crimă pentru care a fost închis, iar peste ani a mai primit o condamnare pentru că a încercat să-și omoare soția.  între 2015 și 2019 Pentru această ultimă faptă a stat în pușcărie pentru tentativă de omor între 2015 și 2019.

Surse judiciare susțin că bărbatul se crede că a murit în urmă cu circa 4-5 zile înainte de macabra descoperire a brațului. De asemenea, bărbatul din București era căutat fiind bănuit de un furt.

Pe suprafața antebrațului au fost descoperite urme de mușcături de animale.

La data de 08 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de muşcături de animale”, arată comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Mai multe echipe de intervenție au verificat întreaga zonă pentru a identifica alte eventuale rămășițe umane. Pentru moment, polițiștii din Argeș n-au găsit altă parte a corpului, dar deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mai multe ipoteze de lucru

Având în vedere numeroasele mușcături găsite pe suprafața antebrațului, oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze.

1.E posibil ca să se fi înecat – poate sinucidere – iar din apă să fi fost adus la mal o parte din cadavru, devorat apoi de vreun animal.

2.E posibil să fi fost ucis și aruncat în râu sau îngropat, apoi sfâșiat de animale.

Doar raportul medico-legal va deschide cele mai credibile piste, pentru că în el legiștii vor preciza data la care acel antebraț s-a desprins de trup, dacă a zăcut mult în apă, dacă este tăiat din braț cu un cuțit – ceea ce ar arăta o tranșare a cadavrului.

Azi, sâmbătă, pentru că zona este una muntoasă, polițiștii le-au cerut ajutorul salvamontiștilor din Argeș și Sibiu. S-au prezentat patru salvatori montani, cu doi câini pentru căutări după avalanșă și doi câini ai Ministerului de Interne, care alături de zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au căutat ore în șir restul cadavrului, dar fără rezultat. Mâine, duminică, o vor lua de la capăt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre