Simona Ionescu / Redactor Șef

Andrei Tinu, ședere prelungită în America. După Donlad Trump a avut treabă și cu alții

Andrei Tinu, ședere prelungită în America. După Donlad Trump a avut treabă și cu alții
Zilele trecute, publicam imagini bombă cu  Andrei Tinu, liderul Patidului Republican Român din București, care s-a alăturat campaniei electorale a lui Donald Trump. El a participat, în America, alături de George Simion și Claudiu Târziu, liderii AUR, la o conferință politică foarte importantă.

Delegația AUR și Partidul Republican Român (PRR) chiar au primit invitație oficială ca să participe la evenimentul organizat de stafful lui Trump, candidat la președinție. După ce și-a arătat susținerea față de Donald Trump, Andrei Tinu a avut treabă și cu alții. El s-a întâlnit cu celebrul fost mare baschetbalist Ghiță Mureșean, alături de care nu a ratat ocazia să se lase fotografiat. În imagine pare că sportivul are de două ori înălțimea politicianului. Din postarea pe care a făcut-o, distingem că fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu e bun cunoscător al celor bisericești.

Ce a mai făcut Andrei Tinu în America

„Astăzi, în Duminica Vameșului și a Fariseului, ce coincide cu începutul Triodului – perioada pregătitoare a Postului Mare -, am avut bucuria de a asista, alături de George Simion, de Marian Cucșa și de ceilalți membri ai delegației suveraniștilor români, la Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Potomac – Maryland. După slujbă, am discutat cu membrii comunității românești din zonă și cu Părintele Cosmin Antonescu despre construcția bisericii, despre situația din țară și despre punțile de legătură dintre statul român și diaspora românească.

Tinu si Ghita Muresan
Andrei Tinu a fost la biserică și s-a fotografiat cu Ghiță Mureșan (Sursa foto: Facebook)

Bucuriilor de a participa la Sfânta Liturghie și de a fi în mijlocul românilor din regiune li s-a adăugat marea bucurie de a fi lângă valorosul Ghiță Mureșan, un sportiv care a făcut ca numele României să fie pe buzele multor oameni de pe planetă”, a scris Andrei Tinu într-o postare pe Facebook, unde a distribuit și mai multe imagini din timpul întâlnirii.

Claudiu Târziu, „câteva concluzii de etapă”

George Simion nu a ratat nici el ocazia de a se fotografia în compania lui Ghiță Mureșan. Liderul AUR a făcut în așa fel fotografia încât diferența de înălțime între ei doi să nu fie chiar așa de evidentă.

George Simion s-a fotografiat, în America, alături de Ghiță Mureșan (Sursa foto: Facebook)

Între timp, Claudiu Târziu a relatat și el pe rețelele sociale despre activitățile din America.  S-a întâlnit cu Cristian Terheș, europarlamentar și coleg de alianță cu el, dar și cu Matt Schlapp sau Steve Banon, unul dintre cei mai influenți lideri de opinie conservatori din SUA.

„Întinderea și intensitatea evenimentelor desfășurate aici nu se compară cu nimic din ce am trăit ca om politic de patru ani încoace. Americanii știu să facă spectacol din actul politic. Iar ediția din acest an a CPAC (Conservative Political Action Conference), în cadrul căreia a avut loc și a cincea ediție a ICS (International Crisis Summit), a fost un spectacol extraordinar. Cu tot dichisul, de la stilistică și logistică pînă la vorbitori și numărul uriaș de participanți”, a concluzionat Claudiu Târziu în postarea sa.

România și-a promovat interesele. Alianța AUR, validată public

„(…) mișcarea conservatoare românească, reprezentată de Alianța AUR, a fost validată public. Nu doar că a fost primită ca dezirabilă, dar i s-a recunoscut statutul de partener în plan internațional chiar din epicentrul celei mai mari puteri mondiale, de la Washington.

Claudiu Târziu a făcut „jurnalul” zilelor sale în America (Sursa foto: Facebook)

Delegația AUR, din care fac parte (alături de George Simion, Christian Terheș, Cristina Dumitrescu, Georgiana Teodorescu, Sorin Muncaciu, Gheorghe Piperea, Cornel Petrișor, Marian Cucșa, Fabian Radu, Ionel Petre și Ionel Roiban), a avut întreveri private cu unii dintre cei mai influenți politicieni, lideri de opinie și activiști civici din SUA și UE, a acordat, prin reprezentanții ei, interviuri la multe instituții de presă și canale social media și, de asemenea, și-a transmis mesajele prin discursuri publice.

Astfel s-au risipit basmele propagandei despre filorusism, putinism, izolare internațională, extremism etc”, a mai transmis Târziu în aceeași postare.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre