Simona Ionescu / Redactor Șef

Angelina Jolie, într-un scandal cu producătorul arestat pentru hărțuire. Ce învinuire îi aduce acesta

Angelina Jolie, într-un scandal cu producătorul arestat pentru hărțuire. Ce învinuire îi aduce acesta
Despre aventurile neplăcute ale producătorului Harvey Weinstein s-a scris foarte mult. Vedeta de la Hollywood a fost acuzat de multe femei și vedete că le-ar fi agresat. Una din vocile puternice care l-au pus la zid a fost cea a Angelinei Jolie.

Angelina Jolie este acuzată de producătorul arestat pentru hărțuire, Harvey Weinstein. Acesta o acuză pe Angelina Jolie că și face publicitate folosindu-se de numele lui. Bărbatul a răspuns public acuzațiilor venite din partea celebrei actrițe. Jolie susține că a încercat să o agreseze sexual când avea doar 21 de ani.

Producătorul în vârstă de 69 de ani, a declarat pentru TMZ, prin asistentul său, că „niciodată nu a fost o agresiune și niciodată nu a fost nicio încercare de a o agresa (n.r. pe Angelina Jolie)”. El a mai adăugat că declarațiile actriței făcute pentru The Guardian sunt doar pentru „clickbait publicitar”. Weinstein a mai replicat că toată lumea îl atacă în timp ce a „arată interes” pentru ea.

Angelina Jolie, într-un scandal cu producătorul arestat pentru hărțuire

„Este foarte clar pentru mine că acest lucru este pentru a obține mai multe ale cărții ei. Este o publicitate nechibzuită și nemaipomenită. Niciodată nu a fost o agresiune și niciodată nu a fost nicio încercare de a o agresa”, a spus asistentul său, publicației, în numele lui Weinstein.

El a continuat: „Ești Angelina Jolie, fiecare bărbat și femeie din lume, sunt sigur, arată interes pentru tine. Te atacă toată lumea?”

Cum a agresat-o Harvey Weinstein pe Angelina Jolie

Vedeta din Maleficent a vorbit pentru prima dată despre o „experiență proastă” cu Weinstein într-un e-mail din 2017 către New York Times. „Am avut o experiență proastă cu Harvey Weinstein în tinerețe și, ca rezultat, am ales să nu mai lucrez niciodată cu el și să-i avertizez pe ceilalți când au făcut-o. Acest comportament față de femei, în orice domeniu și în orice țară este inacceptabil”, scria ea la acea vreme.

Și în interviul ei pentru The Guardian, ea a explicat situația – care datează din 1998, când a lucrat cu el la filmul Playing By Heart. „Dacă ajungi să fugi din cameră, crezi că a încercat, dar nu a făcut-o, nu? Adevărul este că încercarea și experiența încercării sunt tot un asalt ”, a spus actrița. Jolie a continuat să confirme că a fost un „abuz de drepturi”, la întrebarea reporterului și a explicat: „Era dincolo de o trecere, era ceva ce trebuia să scap”.

Imediat după incident, ea a spus că producătorul nu trebuie să fie lăsat singur cu fetele, și a refuzat să lucreze la orice proiect cu el. „Am rămas departe și i-am avertizat pe oameni despre el. Îmi amintesc că i-am spus lui Jonny, primul meu soț, care a fost minunat în acest sens, să răspândească vestea către alți băieți – nu lăsați fetele să meargă singure cu el”, și-a amintit ea.

Încă o iubită a lui Brad Pitt agresată de Weinstein

Actrița a mai spus că a refuzat un rol în The Aviator exact pentru a-l evita pe Harvey Weinstein. „Am spus nu pentru că a fost implicat. Nu am mai lucrat cu el. Mi-a fost greu când Brad (Pitt) a făcut-o”.

Jolie a vorbit și despre faptul că a fost „rănită” atunci când fostul ei soț, Brad Pitt, a lucrat cu infractorul sexual condamnat; nu numai o dată, ci de două ori. Pitt a jucat în Inglourious Basterds, în 2009,  film produs de compania lui Harvey Weinstein. Iar mai târziu a mai existat un proiect. „Ne-am luptat pentru asta. Bineînțeles că a durut”, a împărtășit ea, sugerând că Brad Pitt a făcut echipă cu Weinstein împotriva dorințelor ei.

Și o altă fostă a lui Pitt, Gwyneth Paltrow, și-a detaliat relațiile cu Weinstein când avea 22 de ani, spunând că a fost „pietrificată” când a pus mâinile pe ea și a încercat să o ducă într-o cameră de hotel pentru „masaj”. I-a relatat întâmplarea prietenului ei de atunci Brad, care l-a confruntat, iar apoi  Weinstein a avertizat-o să nu spună altcuiva.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre