Simona Ionescu / Redactor Șef

„Bucătăria cu supă de dragoste”. Cel care a inventat-o a fost arestat

„Bucătăria cu supă de dragoste”. Cel care a inventat-o a fost arestat
Un bărbat a fost arestat pentru încălcarea regulilor impuse pentru protecția împotriva coronavirusului. El a organizat o adunare în care a oferit supă gratuită membrilor dezavantajați ai comunității, în timpul carantinei.

Nick Smith, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut după ce oferea supă într-un parc. El instalase un loc cu „Bucătăria cu supă de dragoste” în parcul său de skate din Forest Row, East Sussex.

Nick Smith a fost încătușat

Poliția a încercat inițial să-l amendeze pe Smith cu 200 de lire sterline pentru încălcarea legilor impuse pentru protecția împotriva coronavirusului, dar el a refuzat să ofere detalii de contact, așa că a fost arestat și a primit o somație în instanță.

„Ceea ce fac este complet legal. Oamenii care desfășoară activități caritabile sau voluntare sunt scutiți de regula <nu li se permite să se adune într-un grup de doi sau mai mulți> ”, a spus Nick Smith. Conform regulilor, oamenii își pot părăsi casele și se pot întâlni în grupuri mai mari pentru a „oferi servicii voluntare sau caritabile”. Este de menționat faptul că „acest lucru nu ar trebui să fie pentru socializare și numai în scopuri permise”.

Oamenii l-au susținut pe domnul Smith

Domnul Smith, care a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei ani și se tratează în mod natural, fără chimioterapie. A distribuit online un videoclip al arestării sale în care fost încătușat. Clipul a fost vizionat de peste 94.000 de ori. În videoclipul arestării domnului Smith, se poate auzi un ofițer de poliție care explică faptul că a avut loc o adunare de aproximativ 15 persoane, în „o încălcare clară a legislației COVID-19”.

„Este atât de periculos că trebuie să-l încătușezi? Nu trebuie să-l încătușezi”, „Face supă bună. A făcut supă și oamenii s-au adunat și au mâncat un bol de supă”, au spus oamenii din parc.

„Bucătăria cu supă de dragoste”

Explicând de ce și-a amenajat „bucătăria de supă” în timpul pandemiei, domnul Smith a spus: „Inspirația a fost să depășească diviziunea. Datorită situației actuale cu carantina interminabilă, se întâmplă multă furie și agresivitate. Chiar și în rândul prietenilor mei. Și am vrut să fac ceva pentru a schimba acest lucru, ceva pozitiv care ar face diferența. Așa că am venit cu ideea de <supă de dragoste> o supă cu adevărat sănătoasă, făcută cu dragoste . Și să o dau oamenilor care au nevoie de ea. Nu a fost deloc altruist – a fost pentru mine: am simțit că vreau să fac ceva activ”.

El a contactat oameni pe care îi știa și care erau activi în comunitatea Forest Row. „Au spus că va trebui să trec prin niște canale formale, dar asta va dura timp – aproximativ nouă luni – dar am vrut să fac ceva imediat”, a spus el.

Ce a făcut Raluca a lui Pepe la instanță. Poate fi o surpriză pentru familie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre