Simona Ionescu / Redactor Șef

Caracal în alertă după ce o fată de 17 ani a cerut ajutor Poliției prin SMS. A scris că e sechestrată

Caracal în alertă după ce o fată de 17 ani a cerut ajutor Poliției prin SMS. A scris că e sechestrată
Grozăvia disparițiilor de la Caracal de anii trecuți pare că continue și să țină nervii locuitorilor din acest oraș întinși la maxim. În timp ce faptele lui Gheorghe Dincă sunt încă vii în memoria colectivă, iar acesta e încarcerat, o altă fată a dispărut și a susține că a ajuns sechestrată.

Orașul Caracal a intrat din nou în stare de alertă după ce o fată de 17 ani a cerut ajutorul Poliției prin SMS. Aceasta i-a scris unei educatoare că e sechestrată într-un imobil. Este vorba de o adolescentă în vârstă de 17 ani, care trăiește într-un centru de plasament din municipiu, în cadrul Complexului de Servicii de tip Rezidențial pentru Copii „Sf. Nicolae“.

Fata a plecat cu bilet de voie din locație, pentru câteva ore, și nu s-a mai întors, după câteva zile anunțând, printr-un mesaj text, că ar fi sechestrată într-un imobil. Polițiștii au intrat în alertă și au pornit  pe urmele ei. Au ajuns la ea în câteva ore, fata fiind la zeci de kilometri distanță.

Ana-Maria Dumitrache a plecat, miercuri, 3 aprilie 2024, din căsuța de tip familial în care este îngrijită în Caracal de Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Ea primise bilet de voie pentru a părăsi centrul timp de câteva ore. Seara ar fi trebuit să fie înapoi, însă ea nu s-a mai întors și, imediat, reprezentanții DGASPC care o aveau în grijă au anunțat poliția.  Abia peste două zile, vineri, 5 aprilie 2024, s-a primit și acordul de mediatizare a cazului ei, iar poliția a cerut ajutorul populației pentru a-i da de urmă.

Caracal în alertă. Minora dispărută căutată cu ajutorul oamenilor

„La data de 3 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au fost sesizați cu privire la faptul că minora Dumitrache Ana-Maria, în vârstă de 17 ani, a plecat voluntar de la CSRC Sfântul Nicolae, din municipiul Caracal și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime 1,50 metri, greutate aproximativ 40 de kilograme, păr castaniu, prins la spate, ochi căprui. La momentul plecării, aceasta purta o rochie scurtă de culoare negru, o geacă din blugi de culoare negru, iar în picioare purta adidași de culoare alb. Cei care pot furniza informații ce pot ajuta la găsirea minorei sunt rugați să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112”, au anunțat polițiștii.

Fată de 17 ani a cerut ajutor Poliției prin SMS, spunând că e sechestrată

Tot vineri, deci la două zile de la dispariție, Ana-Maria i-a transmis unei educatoare din centrul de plasament un SMS prin care o anunța că este ținută împotriva voinței ei, sechestrată într-un imobil. Femeia s-a dus imediat cu mesajul la poliție. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru lipsire de libertate și astfel i-au putut urmări telefonul. Peste câteva ore adolescenta a fost găsită în Corabia, într-un imobil părăsit, în compania unui băiat de 18 ani.

Fata de 17 ani a anunțat pritnr-un SMS că e sechestrată într-un imobil, fiind găsită la zeci de km distanță

„La data de 5 aprilie a.c., Poliția municipiului Caracal a fost sesizată de către un reprezentant al CSRC Sf. Nicolae, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că minora Dumitrache Ana-Maria ar fi trimis un sms prin care sesiza faptul că este ținută împotriva voinței sale într-un imobil din municipiul Caracal. (…)

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale Olt, în cursul aceleiași zile, a fost localizat terminalul de pe care a fost transmis sms-ul. Minora a fost depistată împreună cu un tânăr de 18 ani, într-un imobil nelocuit din orașul Corabia”, au transmis polițiștii.

Schimbare de situație: minora zice că nu a fost sechestrată

Minora dispărută le-a spus polițiștilor că a mers de bunăvoie acolo și că nu i s-a întâmplat nimic împotriva voinței sale în cele trei zile. Aceasta nu este la prima plecare din centru. Ea a declarat că a ales să dea acel sms care a alertat autoritățile, deoarece voia să își justifice absența din centrul de plasament.

După ce a fost găsit în casa abandonată din Corabia, adolescenta a fost încredințată din nou personalului din cadrul Complexului de Servicii de tip Rezidențial pentru Copii „Sf. Nicolae“.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre