Mai presus de toate, însă, Nicolas Cage iubește New Orleans (și mie mi-a plăcut; este un oraș fascinant). Iubește, de asemenea, ocultismul. Nicolas Cage a pus pentru prima dată piciorul în New Orleans în timp ce filma „Wild at Heart” în 1989. Cu toate acestea, abia la mijlocul anilor 2000 asocierea lui Cage cu orașul a devenit mai pronunțată, după ce a cumpărat conacul La Laurie Mansion, care a aparținut proprietarei Dephine La Laurie, devenită cunoscută ca una dintre cele mai infame criminale în serie a orașului.
Se spune că locuința este una dintre cele mai bântuite case și are o poveste cu adevărat înfiorătoare, fiind sursa de inspirație a filmului American Horror Story: Coven. Cage a mai achiziționat și istorica capelă Our Lady of Perpetual Help.
Tradiția locală spune că „blestemul” nu numai că l-a făcut pe Cage să își piardă proprietățile din New Orleans, dar a cauzat și căderea carierei sale. Ambele proprietăți au fost executate silit în 2009, în urma unui eșec financiar al actorului. Acestea valorau 6,8 milioane de dolari.
Coșmaruri în casa cumpărată
Cage a continuat să susțină că „nu a experimentat nimic paranormal” în casă – deși, un ghid turistic ar fi infirmat acest lucru în trecut, susținând că actorul a devenit atât de neliniștit de întâmplările neobișnuite din casă încât a decis să închirieze un loc peste drum pentru a rămâne, după doar o noapte în locuința unde era proprietar.
Se zvonește că a avut coșmaruri frecvente după ce a cumpărat aceste proprietăți blestemate și a cerut sfatul unui medium. A fost informat să cumpere un mormânt cât mai aproape de celebra preoteasă voodoo Marie Laveau, și pe care adepții cultului o numesc ’’regina noastră’’. Cage a fost făcut să creadă că apropierea mormântului său (gol, ce-i drept) de cel al celebrei preotese îl va scăpa de ghinioane pe timpul vieții. Însă această acțiune nu a fost ușor de îndeplinit.
Mormântul sub formă de piramidă
Preoteasa voodoo Marie Laveau este înmormântată în Cimitirul St. Louis nr. 1, care este aproape de capacitatea maximă. În acel moment, în cimitir mai există doar 7 locuri, fiecare având un preț de 1,8 milioane de dolari. Nicolas Cage avea bani și a reușit să convingă dioceza să facă loc pentru mormântul său.
Mormântul gol este o piramidă de piatră austeră, înaltă de aproape 3 metri, nici măcar cel mai înalt loc de veci din cimitir, care contrastează în mod evident cu locurile de înmormântare de la suprafață, care se prăbușesc în cimitir de peste două secole. Pe piramidă nu există încă un nume, dar pe ea este inscripționată maxima latină „Omnia Ab Uno”, care se traduce prin „Totul de la unul”. Fiind o piramidă, se spune că aceasta chiar a fost lovită și de un fulger.
Actorul însuși a ales să păstreze tăcerea cu privire la motivul pentru care a ales acest mormânt flamboaiant. Unii speculează că este un omagiu adus francizei cinematografice „National Treasure”, deși, având în vedere că multe cimitire găzduiesc pietre funerare piramidale, este posibil să fi fost pur și simplu o alegere stilistică.
Alții cred că piramida este o dovadă a legăturilor ciudatului actor cu probabil fictiva societate secretă Illuminati.
De ce s-au supărat localnicii pe Nicolas Cage
Localnicii au fost supărați că actorul a reușit să-și cumpere intrarea în cimitirul monument istoric, deschis în 1789, în timp ce familiilor din New Orleans li s-a spus că nu este suficient loc pentru a fi îngropate lângă strămoșii lor.
Oricare ar fi motivele sale, piramida lui Cage a devenit deja o parte emblematică a cimitirului, și în ciuda protestelor publice, piramida rămâne în picioare. Cage a putut să-și păstreze memorialul, deoarece Fiscul nu poate executa parcelele din cimitire.
Poate că New Orleans nu-l place pe Nicolas Cage, dar este clar că lui îi place New Orleans. Deși unii consideră că Cage diminuează importanța istorică a Cimitirului St. Louis nr. 1, mormântul său a devenit deja o parte din mitologia acestuia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook