Simona Ionescu / Redactor Șef

Câștigătorul pandemiei. Ce avere are de împărțit miliardarul Bill Gates și ce a făcut înainte să anunțe divorțul

Câștigătorul pandemiei. Ce avere are de împărțit miliardarul Bill Gates și ce a făcut înainte să anunțe divorțul
În timp ce oamenii s-au confruntat cu crizele economice generate de pandemia prin care și în momentul de față trecem, Bill Gates s-a îmbogățit. Miliardele s-au adunat în jurul lui ca atrase de un magnet. A luat decizii radicale în ceea ce privește Microsoft.

Bill Gates poate fi numit pe drept cuvânt câștigătorul pandemiei. El și alți bogați ai lumii au devenit și mai bogați, în ciuda crizei mondiale. „Războiul” mondial împotriva covid-19 a mobilizat resurse de miliarde de euro în studii pentru un vaccin, dar cei mai câștigați nu au fost medicii sau oamenii de știință. Cei mai câștigați au fost miliardarii, mai ales din tehnologie, care în anul crizei mondiale s-au îmbogățit mai mult decât în ultimii 10 ani. Bill Gates este fără dubii unul din câștigării pandemiei.

Ce avere are de împărțit miliardarul Bill Gates

Averea lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft a crescut de aproape trei ori în 10 ani. În prezent este al treilea cel mai bogat om de pe planetă. Dacă ar fi divorțat în 2010, el ar fi avut de împărțit cu soția sa doar 53 de miliarde de dolari. În 2019 își dublase deja averea și depășise dublul. Peste încă un an, în 2020, Bill Gates ajunsese la o avere de peste 129 de miliarde de dolari. Între timp a depășit 130 de miliarde.

Dar sunt detalii de ultimă oră care pun sub semnul întrebării decizia divorțului. Totul pare că a fost pregătit. La jumătatea lunii martie 2020, Gates a renunțat la calitatea de membru al consiliului de administrație al Microsoft, firma de software pe care a fondat-o împreună cu Paul Allen (d. 2018) în 1975.

În plus, miliardarul Bill Gates și-a vândut sau a cedat cea mai mare parte din acțiunile sale în Microsoft. În prezent deține puțin peste 1% din acțiuni. Banii i-a investit într-un mix de acțiuni și alte active.

Ce nu știați despre Bill Gates

Când Bill Gates era un copil, el a petrecut atât de mult timp citind încât părinții lui i-au interzis în cele din urmă să aducă cărți la masa de cină. Gates a luat o pauză de la cursurile din ultimul an de liceu pentru a face programe cu prietenul său Paul Allen la o centrală din North Bonneville, Washington.

Alături de soția sa Melinda, Bill Gates prezidează Fundația Bill & Melinda Gates, cea mai mare fundație caritabilă privată din lume. În mai 2020, Fundația Gates a declarat că va cheltui 300 de milioane de dolari pentru combaterea pandemiei coronavirusului, finanțarea tratamentului, cercetare pentru detectarea sa și dezvoltarea unui vaccin.

Fundația lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea globală și pentru a crea șanse egale pentru oamenii din întreaga lume. „Banii nu au utilitate pentru mine dincolo de un anumit punct. Utilitatea lor este în întregime construirea unei organizații și obținerea resurselor pentru cei mai săraci din lume”, spunea Bill Gates. Până în prezent, miliardarul  a donat fonduri Microsoft în valoare de 35,8 miliarde de dolari către Fundația Gates.

Horoscop Minerva – 4 mai. Fecioarele primesc bani, Capricornii sunt creativi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre