Simona Ionescu / Redactor Șef

Castraveții și frunzele de dafin rezolvă rapid problema muștelor

Castraveții și frunzele de dafin rezolvă rapid problema muștelor
Odată cu venirea anotimpului cald, muștele vor dori să vă devină prietene. Iată cele mai bune metode pentru a le îndepărta.

Ca și țânțarii, muștele ne invadează casa și nu mai vor să plece, oricât efort am depune. Dar există câteva trucuri care le vor face să-și caute alt loc de relaxare.

Muștele au început să vă facă viața un calvar? Castraveții și frunzele de dafin rezolvă rapid problema

Specialiștii spun că frunzele proaspete de pelin, florile de levănțică și crenguțele de busuioc fac parte dintre inamicii muștelor. Tot ce trebuie să faceți este să le puneți casă și, pentru că nu vor suporta mirosul, acestea vor pleca. Tot muștele vor putea fi puse la respect dacă veți așeza frunze uscate de dafin în borcane mici cu oțet, pe care să le așezați la geam.

De asemenea, le veți alunga dacă veți ține în bucătărie castraveți. La rândul său, uleiul de camfor este eficient, dacă-l veți pune într-o candelă. Dacă muștele devin obraznice, puneți vin cu detergent de vase în mici recipiente la o distanță relativ mică de locul unde luați masa și vor fi atrase mirosul alcoolului.

Musculițele sunt îndrăgostite de vinul roșu

Și musculițele care ajung pe fructe și legume sunt nesuferite și trebuie alungate urgent. O metodă eficientă ca acestea să plece definitiv din casă este să le îndepărtați folosind o soluție obținută din jumătate de pahar cu oțet și câteva picături de săpun lichid. Amestecați bine și veți vedea că musculițele vor fi atrase de acest produs.

Nu în ultimul rând, musculițelor le place tare mult vinul roșu și imediat ce simt mirosul, se duc către licoare. Tot împotriva musculițelor de casă este bine să puneți într-un farfurie un amestec obținut dintr-un litru de lapte, 8 linguri cu zahăr și 4 linguri cu piper negru, măcinat.

Aveți la îndemână și un spray natural care se obține foarte ușor. Luați o sticlă cu pulverizator și adăugați două pahare cu apă fierbinte și  10-15 picături de ulei de lămâie. Cu această poțiune se stropesc locurile unde vin insectele.

Sursă foto: naturamea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre