Simona Ionescu / Redactor Șef

Ilie Năstase îl face praf pe Mouratoglou. Ipoteza bombă în cazul Simonei Halep

Ilie Năstase îl face praf pe Mouratoglou. Ipoteza bombă în cazul Simonei Halep
Acum Simona Halep se află în Elveția, unde începe audierea sa și a martorilor. Se așteaptă ca luna aceasta să primească un verdict din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Simona speră la o decizie favorabilă, care să îi dea posibilitatea să își poată continua cariera.

Ilie Năstase îl face praf pe Mouratoglou. Așteptând și el verdictului celor de la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep, Ilie Năstase a lansat o ipoteză bombă în cazul fostului antrenor al sportivei, Patrick Mouratoglou.  De azi și până pe 9 februarie, Simona Halep va fi audiată de reprezentanții TAS. Ea a ajuns săptămâna aceasta la Lausanne, pentru audierile din ultima cale de atac pe care o mai are la dispoziție.

Amintim că anul trecut, Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea a contestat decizia, iar cazul ei va fi analizat de TAS în perioada 7 – 9 februarie. Sportiva româncă a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie, iar abia către finalul anului TAS a anunțat când va analiza cazul ei.

Simona Halep trebuia să îl indice pe antrenor ca sursă a suplimentelor, de la început

Simona Halep susține, în apărarea ei, că Roxadustatul – substanța interzisă depistată în urma testului antidoping efectuat la US Open, în 2022 – a ajuns în organismul său după ce a apelat la anumite suplimente recomandate de antrenorul ei Patrick Mouratoglou. În acest sens, Ion Țiriac a afirmat la începutul anului că „Simona Halep a făcut o singură greșeală”, iar acum plătește pentru ea.

Simona Halep speră la un verdict favorabil în urma audierilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane.

În opinia lui, marea greșeală a sportivei a fost că, atunci când a fost audiată prima dată, trebuia să îl indice pe antrenorul său, Patrick Mouratoglou, și pe echipa lui, cei pe care îi plătea pentru a fi în cea mai bună formă competițională și care i-au recomandat suplimentele contaminate.

Se strânge lanțul în jurul lui Patrick Mouratoglou

Țiriac nu e singurul care pune punctul pe i  în cazul Simonei Halep. Ilie Năstase îl consideră pe Patrick Mouratoglou direct vinovat de ce i s-a întâmplat sportivei noastre. El a lansat și o serie de acuzații la adresa francezului, convins că i-a contaminat și pe alți sportivi.

„Eu cred că i-au băgat (n.r. staff-ul lui Mouratoglou) şi pe Serena Williams şi pe alţii. Dacă i-a dat Simonei, sigur le-a dat şi celorlalţi jucători cu care a lucrat. Eu aşa cred, nu cred că e Simona Halep prima care primeşte asta de la Mouratoglou”, a declarat Năstase pentru orangesport.ro.

Avocații pot avea soluția pentru reducerea pedepsei

Avocatul Cristian Cernodolea a aruncat o privire atentă asupra cazului Simona Halep. Specialistul, înregistrat la baroul din Anglia și Țara Galilor, este un bun cunoscător al problemelor din sport. În opinia lui, succesul la TAS necesită o schimbare de strategie. O astfel de condiție, spune el, coincide cu angajarea avocatului Howard Jacobs. Americanul are multă experiență în cazurile de dopaj în sport.

„Eu cred că atât Simona, cât și persoanele din anturajul ei care o sfătuiesc în această speță, și-au dat seama că, pentru a avea succes la TAS, trebuie să aibă o schimbare de strategie. Nu știu cât de radicală a fost schimbarea lor de strategie din punct de vedere juridic, dar cred că ea coincide, cumva, cu angajarea avocatului american, Howard Jacobs. Care e un om cu mare experiență în genul acesta de cazuri.

De asemenea, cred că schimbarea strategiei coincide cu îndepărtarea Simonei, în mod public, de Patrick Mouratoglou. Pentru că, inițial, nu s-a dezis de antrenor. Pe scurt, cred că apărarea Simonei pentru TAS are trei puncte-cheie. Că l-a angajat pe Howard Jacobs, că s-a dezis de Mouratoglou și că va argumenta, cred eu, niște aspecte care țin de neglijență. După părerea mea, Halep va încerca să-și reducă pedeapsa, spunând că prezența substanței interzise în organismul ei n-a fost rezultatul unei intenții directe, ci din cauza neglijenței prin contaminare”, a declarat Cristian Cernodolea, pentru Adevărul.

 

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre