Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce a decis instanța în cazul dansatorului abuzat de Michael Jackson

Ce a decis instanța în cazul dansatorului abuzat de Michael Jackson
Chiar dacă artistul nu mai e de mult printre noi, litigii în numele lui au loc în continuare. Săptămâna aceasta s-a dat un nou verdict în procesul în care starul pop e acuzat că ar fi abuzat un copil.

Wade Robson a pierdut în noul proces intentat companiilor lui Michael Jackson. O instanță din California a respins din nou procesul în care bărbatul a revenit cu acuzația că ar fi fost o victimă a lui Michael Jackson, în copilărie. El spune că va luptă împotriva acestei deciziei.

În vârstă de 38 de ani, Wade Robson este dansator și coregraf australian. A început să susțină spectacole de la vârsta de 5 ani. Ca și coregraf profesionist, a regizat videoclipuri muzicale și turnee mondiale pentru artiști pop precum NSYNC și Britney Spears. Judecătorul Mark A. Young s-a pronunțat în favoarea lui “MJJ Productions” și “MJJ Ventures”  – companiile care dețin drepturile asupra averii lui Michael Jackson, luni, respingând procesul de abuz sexual intentat de Robson.

Robson a depus plângerea în 2020 după ce în California a apărut un val de procese ale presupuselor victime ale abuzurilor sexuale întâmplate în trecut.

Ce a decis instanța în cazul dansatorului abuzat de Michael Jackson

În respingerea cazului, judecătorul a decis că Robson nu putea dovedi că companiile aveau capacitatea de a controla comportamentul lui Jackson sau că acele companii ar avea vreo obligație fiduciară de a-l proteja pe Robson în timp ce colabora cu Michael Jackson în anii ’90, ca dansator. Un alt acuzator al lui Michael, James Safechuck, a suferit o lovitură similară în propriul proces, în octombrie anul trecut.

Ce a decis instanța în cazul dansatorului abuzat de Michael Jackson

La fel ca Safechuck, avocatul lui Robson, Vince Finaldi, intenționează să facă apel la această decizie. „Această decizie a judecătorului Mark A. Young suferă de aceleași defecte fatale ca și decizia prealabilă a judecătorului anterior Mitchell Beckloff, pe care am putut să o anulăm în apel”, a transmis avocatul  dansatorului.

El insistă că dacă respingerea acestei cauze se va întâmpla definitiv, aceasta va crea un „precedent periculos care ar lăsa mii de copii care lucrează în industria divertismentului vulnerabili la abuzurile sexuale comise de persoane aflate în poziții de putere”.

Desigur, apărătorii lui Michael Jackson au avut o reacție diferită. Unul dintre avocații care se ocupă de companiile fostului star pop, Jonathan Steinsapir, a declarat pentru TMZ.com: „Wade Robson a petrecut ultimii 8 ani urmărind reclamații frivole în diferite procese împotriva legendei lui Michael Jackson și a companiilor asociate acesteia. Robson a prezentat sute de mii de documente încercând să-și dovedească pretențiile. Totuși un judecător a decis încă o dată că pretențiile lui Robson nu au niciun fel de bază. Că nu este necesar niciun proces și cazul este astfel inexistent, adică respins”.

Sursa foto: Instagram

Emmanuel Macron i-a trimis un tweet tinerei Selena Gomez. Iată mesajul scris de președinte artistei!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre