Simona Ionescu / Redactor Șef

Mister rezolvat. Ce rol au micul triunghi negru de pe peretele avionului și găurile din ferestre

Mister rezolvat. Ce rol au micul triunghi negru de pe peretele avionului și găurile din ferestre
O însoțitoare de zbor a împărtășit adevăratul motiv din spatele micilor triunghiuri negre văzute adesea pe pereții aeronavelor. Oamenii s-au întrebat mereu ce rol au acestea și ce semnifică.

Henny Lim, stewardesă la compania aeriană Cebu Pacific din Filipine, a rezolvat misterul. Ea a  explicat ce rol au micile triunghiuri negre care pot fi văzute pe pereții avionului. Ea a dezvăluit că triunghiurile indică cel mai bun loc din avion pentru a vedea clar aripile aeronavei.

Însoțitoarea de bord a explicat care e treaba cu triunghiurile negre și perforațiile din ferestrele avioanelor (Sursa foto: captură video TikTok)

Într-un videoclip TikTok care a devenit viral, însoțitoarea de bord a spus că autocolantele de deasupra ferestrelor din mijloc oferă cea mai bună vedere a aripilor pentru pasageri. Însă rațiunea pentru care acest lucru este semnalat nu are legătură cu pasagerii în primul rând, ci cu personalul de la bordul aeronavei. Locurile indicate de micile triunghiuri negre permit însoțitorilor de zbor să identifice „cele mai bune puncte de observație pentru lamele și flapsurile de afară”,  după cum a spus însoțitoarea de bord.

Ce rol are micul triunghi negru din avion

Clipul scurt a adunat sute de mii de vizualizări și mii de comentarii. Mulți oameni au reacționat și au spus că nici măcar nu au observat vreodată micile autocolante în formă de triunghiuri negre. „Pasagerii care stau lângă triunghiuri au cea mai bună vedere a aripilor, a scris Henny Lim în videoclipul său, înregistrat interiorul unui avion gol, oprit la sol.

@_hennylim_ The Secret behind the Black Triangle Sticker inside an Airplane! Check this video out to know! Follow my Official facebook page: “Henny Joyce Lim” #fyp #cabincrewlife #blacktriangle #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic – Tollan Kim

„Dacă zburați cu o companie aeriană care vă permite să vă alegeți propriul loc, căutați unul dintre triunghiurile din cabină. Oricine iubește să facă fotografii la fereastră sau videoclipuri va avea cea mai bună vedere asupra aripilor de pe aceste scaune”, a mai spus însoțitoarea de bord în clipul postat pe TikTok.

Perforațiile din ferestrele avioanelor au un nume ciudat

Anterior, Henny a dezvăluit, de asemenea, adevăratul motiv pentru care ferestrele avioanelor au găuri mici în ele. Ea a spus că aceste perforații sunt numite „găuri de sângerare” și sunt esențiale pentru siguranța pasagerilor și a echipajului din aeronavă în timpul zborului. „Gaura mică ajută la echilibrarea diferenței de presiune dintre cabină și aerul exterior”, a spus Henny într-un videoclip. Ferestrele avioanelor sunt alcătuite din câte trei straturi de sticlă și acril pentru a le menține izolate și sigure.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre