Doctorul Iftimie Mihai Adrian, în vârstă de 40 de ani, care este medic primar pe secția de Chirurgie generală a Spitalului Fundeni, a stârnit un val de reacții astăzi, după ce a amenințat cu un pistol de airsoft un șofer din trafic. La scurt timp, chirurgul și-a motivat gestul, iar pacienții săi au reacționat de asemenea în număr mare și au spus ce părere au despre întreaga situație.
Poliția a fost sesizată prin apel la 112 că un șofer, mai exact conducătorul unui autoturism ce practica ride-sharing (n.r taxi), a fost amenințat în trafic cu un pistol, de către un alt șofer. Ambele mașini se îndreptau spre Spitalul Fundeni, când au început să se șicaneze reciproc. Șoferul de taxi a schimbat apoi brusc banda de deplasare, punându-l în pericol pe celălalt, adică pe medicul chirurg Iftimie.
Medicul a amenințat șoferul cu pistolul de airsoft
Doctorul, văzând ce s-a întâmplat, a scos pistolul de airsoft (N.R. armă cu bile) pe care îl avea la el și l-a amenințat pe șoferul de taxi. Acesta a sunat imediat la Poliție. Când polițiștii de la Secția 7 au ajuns acolo, l-au identificat pe medic și au cerut să-i efectueze un control corporal, dar și un control al autoturismului.
În mașina lui, oamenii legii au găsit două arme de tip airsoft, dar și o macetă, așa că l-au adus la audieri la Secția 7 de poliție, acolo unde i-au deschis un dosar pentru amenințare. După ce a fost audiat, medicul a fost lăsat să plece și este cercetat fără măsuri preventive.
Chirurgul și-a motivat gestul
Medicul și-a motivat gestul printr-o postare pe Facebook, spunând că șoferul de taxi i-ar fi pus viața în pericol, iar el a avut un „moment de panică”.
„Regret profund escaladarea conflictului din trafic în care am fost implicat în această dimineață în drum spre locul de muncă.
Am considerat că șoferul reclamant mi-a pus viața în pericol prin comportamentul său imprudent, schimbând banda de circulație fără semnalizare și efectuând alte șicane în trafic. M-am simțit amenințat și, într-un moment de panică, am ridicat pistolul airsoft, fără a-l îndrepta spre șofer, cu intenția de a preveni alte incidente, nicidecum de a face rău”.
Medicul spune că „regretă sincer”
„Deși nimic nu justifică gestul meu, pe care îl regret sincer, acest eveniment a survenit și pe fondul unui surmenaj. Colegii și pacienții mei pot confirma că nu am lipsit niciodată nemotivat de la muncă și că activitatea mea profesională este impecabilă.
Sunt prezent zilnic în spital, de cele mai multe ori îmi văd pacienții inclusiv în weekenduri, iar în ultimele zile mi-am continuat activitatea medicală în ciuda unei crize de astm documentată. Am lucrat permanent, punând întotdeauna pacienții pe primul loc, indiferent de starea mea.
Acest incident nu reflectă activitatea mea ca medic și nici standardele morale și profesionale ale Spitalului Fundeni. În afara spitalului, sunt un om și, ca orice om, pot face greșeli. Voi continua să cooperez pe deplin cu autoritățile în cadrul investigațiilor și îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele.
Cu respect, Dr. Mihai Eftimie”, a fost mesajul doctorului.
Pacienții medicului au reacționat prin cuvinte de laudă
Postarea medicului nu a trecut neobservată, căci pacienții săi au avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
„Tot respectul, un medic extraordinar datorită dumneavoastră mama mea trăiește!!!tot respectul!!”, „Un medic excepțional! Un om minunat pe care cu greu îl mai găsești în zilele noastre! ”, „Un om și un medic de nota 11. Care e fără păcat să dea primul cu piatra…”
„Tot respectul pentru un doctor de excepție, pentru un om de înaltă clasă și citiți cu atenție cu cât bun simț și modestie recunoaște că mai există și scăpări, deși incidentele de acest fel sunt cauzate de alte persoane, de obicei conflictuale… Dacă în România ar exista doar persoane de talia domnului doctor, nu mă refer la pregătire ci la omenie și caracter, atunci nu ar fi situații provocatoare…”, au fost doar câteva dintre reacțiile pacienților, care i-au sărit în apărare medicului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook