Cea mai bună veste din acest an pentru părinții de școlari este că primesc bani din partea statului. Iar suma e mare. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că părinții vor primi tichete valorice pentru a le cumpăra copiilor lor elevi rechizite școlare și îmbrăcăminte.
Tichetele educaționale au o valoare nominală de 500 de lei. „Avem proiecte importante și în domeniul Educației. Înțeleg că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală”, a anunțat premierul social democrat.
Părinții de școlari primesc bani pentru rechizite și haine
Premierul a punctat că părinții vor primi tichetele educaționale în valoare de 500 de lei, în cel mai scurt timp. Conform Ministerului Educației și Ministerului Fondurilor Europene, școlile au la dispoziție un termen de 5 zile lucrătoare, calculate de la data primirii voucherelor de la inspectoratele școlare, ca să distribuie tichetele.
Amintim că peste 500.000 de părinți așteaptă încă din luna octombrie să primească aceste tichete. Ele ar permite achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi. Întârzierea a fost determinată de procedurile care au trebuit implementate.
Programului Național „Masă Sănătoasă” se extinde în 1000 de școli
Pe lângă voucherele sunt pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în 2024 se extinde programul „Masa Caldă” de la 450 de școli la 1000 de școli.
„Astăzi aprobăm cadrul necesar pentru continuarea Programului Național „Masă Sănătoasă” în școli și în acest an. Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat. De aceea, ținta noastră este să creștem, de la 450 la 1000, numărul școlilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de joi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook