Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun truc pentru a vedea dacă alimentele din frigider mai sunt bune de consumat. Vă costă fix cinci bani

Cel mai bun truc pentru a vedea dacă alimentele din frigider mai sunt bune de consumat. Vă costă fix cinci bani
Cel mai mare stres al gospodinelor atunci când pleacă într-un week-end prelungit este acela că s-ar putea să se strice alimentele din frigider.

E imposibil să știți ce se întâmplă în interiorul frigiderului dumneavoastră dacă nu sunteți acasă. Dacă s-a oprit curentul și mâncarea a stat la căldură? Dacă s-a deteriorat?

Pentru ca situația să evolueze fără stres, există o metodă simplă prin care că puteți da seama rapid dacă alimentele mai sunt bune de mâncat. Sheila Pulanco Russell din SUA a vorbit despre un truc cu totul excepțional, care vă este de un real ajutor.

Dacă moneda a rămas deasupra e totul în ordine

Tot ce trebuie să faceți este să puneți o cană cu apă în congelator. Când se întărește, se așează deasupra o monedă. Se lasă la congelator. La întoarcere, priviți unde se află banul. Dacă este pe fundul cănii, e clar că și mâncarea s-a dezghețat și poate fi aruncată. Dacă moneda e însă deasupra apei înghețate sau e la mijlocul cănii, mâncarea ar putea fi bună.

Carnea gătită rezistă între trei și cinci zile în frigider

Specialiștii spun că untul poate fi ținut două săptămâni în frigider, ba chiar și două luni dacă e înghețat. Dacă laptele e deschis în frigider mai mult de câteva ore sau miroase urât, trebuie imediat aruncat. Orice tip de brânză se va arunca, de asemenea, în cazul în care a început să mucegăiască. Brânzeturile moi nu rezistă mai mult de câteva zile.

Carnea gătită va fi păstrată în frigider maxim cinci zile, iar șunca în jur de o săptămână. Aveți grijă după ce ați pus mâinile pe carne sau pește, să vă spălați imediat cu săpun și apă fierbinte. Dacă ați folosit tocătoare și ustensile pentru carne și pește, nu le mai utilizați pentru alte produse alimentare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre