Simpaticul bucătar e conștient că faima îi poate aduce din ce în ce mai mulți bani și mizează pe asta. cum nu putea să nu își deschidă propriul restaurant a făcut-o. Chiar dacă nu e situat la kilometrul zero al Capitalei, prețurile sunt cam ca acolo. Unul din cei mai renumiți și îndrăgiți bucătari din țară, știe să facă magie în farfurie, dar și să taxeze pe măsura faimei sale.
Prin urmare, cei care îi trec pragul restaurantului, trebuie să aibă bani la ei. Nu de alta, dar vor cheltui, și asta fără să aleagă din meniu feluri prea simandicoase. Sunt preparate care costă 40 de lei. De exemplu, o porție de cartofi prăjiți, scrie Viva!, cesta în restaurantul celebrului chef, nu mai puțin de 46 de lei.
View this post on Instagram
Adică mai mult decât o pizza la orice trattoria. Iar dacă o garnitură banală costă atât, e simplu de imaginat că dacă se pune și ceva carne pe lângă, nota de plată va sări instantaneu undeva la 100 de lei. Adăugați o apă, un pahar de vin și calculați.
Atent la ceea ce le servește clienților chef Cătălin Scărlătescu are mereu restaurantul aprovizionat cu ingrediente dintre cele mai bune și proaspete. Preparatele care-i ies din mâini sunt senzaționale. Să te lingi pe degete, nu alta!. Dar și să „decartezi” consistent dacă dorești ceva aparte.
De exemplu, un „Turnedo Rossini”, care conține foie gras, beef fillet, croutons, truffle și jus de veau, 160 de grame cu torul, costă 184 de lei. Iar 190 de grame de „Black Angus Entrecote Xmichurri, aioli” ajunge la 194 de lei.
Cum a ajuns chef Scărlătescu bucătar
„ (…) M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile. Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.
M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani lucrez la Howard Johnson”, a povestit Cătălin Scărlătescu pentru csid.ro
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook