Simona Ionescu / Redactor Șef

Chefi la cuțite mai adaugă o stea emisiunii. Unul din bucătari „a lovit” tocmai în Italia

Chefi la cuțite mai adaugă o stea emisiunii. Unul din bucătari „a lovit” tocmai în Italia
Chef Richard Abou Zaki a fost faimos în Italia înainte să devină cunoscut în România. Pe italieni i-a cucerit de-a dreptul cu felul lui de a găti. Are doar 27 de ani și un palmares invidiat în breasla lui.

Dacă până acum se putea specula asta, având în vedere că Richard Abou Zaki, tânărul bucătar din Piatra Neamț, are 3 stele Michelin la nici 30 de ani, de acum e oficial. „Chefi la cuțite” a dat lovitura cu el și mai adaugă o stea emisiunii. Bucătarul „a lovit” tocmai în Italia. Le-a arătat nativilor din peninsula în formă de cizmă că se pricepe la pizza mult mai bine decât mulți din bucătarii italieni pur-sânge.

Chef Richard Abou Zaki este în culmea fericirii. Are succes după succes în Italia (Instagram)

Aplaudat pentru rolul său de jurat la emisiunea „Chefi la cuțite”, Richard Abou Zaki tocmai și-a adăugat o nouă realizare în palmaresul său deja impresionant. Unul dintre cele cinci restaurante pe care le-a deschis în Italia a primit o recunoaștere semnificativă. Vestea a aflat-o în România, în timp ce filma sezonul 14 al emisiunii culinare de la Antena 1.

Restaurantul său, Controluce,  tocmai a fost inclus în prestigiosul ghid italian 50 Top Pizza, fiind selectat în categoria „Pizzerie Eccellenti 2024” (Pizzerii excelente în 2024). Nominalizarea e cu atât mai importantă și evidențiază succesul remarcabil al lui Chef Richard Abou Zaki în industria culinară italiană, având în vedere că a reușit această performanță la doar șase luni de la deschiderea localului.

Restaurantul Controluce a fost deschis acum șase luni, într-un fost cinematograf (Instagram)

„Intrarea în acest ghid prestigios într-un timp atât de scurt este o realizare deosebită. Echipa mea și cu mine suntem extrem de bucuroși și mândri pentru această recunoaștere, obținută prin multe ore de muncă asiduă. Sacrificiul și efortul constant sunt pilonii succesului nostru în toate restaurantele pe care le-am deschis”, a declarat Chef Richard Abou Zaki, citat de Antena 1.

Pizzeria Controluce, deschisă în fostul cinematograf comunal

Localul este situat în Piazza Garibaldi din Porto Sant’Elpidio, o comună din provincia Fermo, regiunea Marche, Italia, cu o populație de circa 25.000 de locuitori și o suprafață de 18,13 km². Ca și celelalte localuri deschise de român, arată deosebit. El a povestit că a deschis pizzeria pornind de la visul de a-i aduna pe cei dragi în jurul unei pizze delicioase, în restaurantul său.

Localul este special pentru Chef Richard Abou Zaki. Acesta crede că pizza reunește familia și prietenii 9Instagram)

La Controluce a reușit să creeze atmosfera magică la care visa, transformând fostul cinematograf comunal într-un loc cu un ambient unic. „Pizza are o semnificație aparte pentru mine, fiind acel preparat care aduce bucurie și adună familia și prietenii împreună”, a mai povestit Chef Richard Abou Zaki.

Restaurantul Controluce a fost nominalizat între cele mai bune 50 de pizzerii din toată Italia (Instagram)

Localul a fost deschis acum jumătate de an și deja a fost premiat, în primăvară. Premiul pentru creativitate gastronomică venea după ce, în octombrie 2023 Chef Richard Abou Zaki a devenit singurul român din Italia care deține un restaurant cu o stea Michelin. Și după ce, în martie anul acesta, a dobândit premiul echivalent al Oscarurilor în gastronomie, fiind desemnat și cel mai bun bucătar din Italia.

La Controluce și-a pus creativitatea în mișcare și a lansat un desert nemaipomenit, cel care a fost premiat în luna mai. Este vorba de Pizza Popcorn, un desert unic, care se prepară și se poate comanda doar în pizzeria Controluce. Desertul conține înghețată de caramel sărat, mousse de lapte și popcorn caramelizat pe o bază crocantă de pizza caramelizată și ea.

Chef Richard a creat la Controluce un desert unic, ce a fost premiat deja: Pizza Popcorn, care evocă nostalgia sălilor de cinema (Instagram)

Din punctul lui de vedere, desertul Pizza Popcorn, evocă nostalgia sălilor de cinema, combinând savurarea pizzei cu amintirea floricelelor de porumb.

Ce spune nominalizarea „Pizzerie Eccellenti 2024”

Controluce este o pizzerie cu un efect wow. Acesta este situat în interiorul fostului cinematograf din centrul orașului Porto Sant’Elpidio. Consecvența este firul comun: de la detaliile din interiorul locației până la meniul de pizza și băuturi. Pizza este napolitană, cu aluatul dospit timp de cel puțin 24 de ore. Materiile prime, combinațiile, tehnica de procesare a ingredientelor și combinațiile cu cocktailuri sunt remarcabile.

Juriul 50 Top Pizza a fost impresionat de restaurantul românului (Instagram)

Pizza dulce este interesantă. Lângă bucătăria deschisă există Room Pizza Experience pentru meniurile de degustare. În ciuda meselor deosebit de apropiate, atmosfera din încăpere este elocventă datorită designului, luminilor, imaginilor filmelor cult pe marele ecran și adesea muzicii live. Personal prietenos”, se arată pe site-ul 50toppizza.it.

Ce se întâmplă în platoul „Chefi la cuțite”

Pentru fanii emisiunii „Chefi la cuțite”, veștile sunt excelente: filmările pentru Sezonul 14 au început. Jurații sunt deja „în priză”, pe platoul de filmare, gata să deguste preparatele concurenților și să ofere momente memorabile. Noul sezon promite preparate excepționale, momente inedite și reguli noi. Rivalitatea dintre chefi se simte încă de la primele ediții, tensiunile fiind la cote maxime.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre