Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este noua regină Anne Boleyn. Imagini cu actrița de culoare ce joacă rolul celei de-a doua soții a lui Henric al 8-lea

Cine este noua regină Anne Boleyn. Imagini cu actrița de culoare ce joacă rolul celei de-a doua soții a lui Henric al 8-lea
Viața amoroasă a regelui britanic care a revoluționat Biserica Anglicană s-a transformat de mult în legendă și a inspirat nenumărați scriitori și regizori de film. Dintre ele, de departe cea mai celebră ecranizare a fost “The Tudors”, serialul de 4 sezoane care i-a avut că protagoniști pe Jonathan Rhys Meyers în rolul lui Henric al 8-lea și Natalie Dormer ca Anne Boleyn.

Postul de televiziune britanic Channel 5 a stârnit o serie de controverse luna trecută, când a anunțat că plănuiește filmarea unei drame istorice ce o are în centru pe Anne Boleyn, cea mai faimoasă dintre soțiile lui Henric al 8-lea. Drama va avea 3 părți și va fi una psihologică, ce va surprinde lupta lui Anne Boleyn pentru supraviețuire și pentru a-și proteja fiica. 

Sursa foto: Facebook

Filmul se va concentra în jurul reginei Anne Boleyn, pe care producătorii Faye Ward și Hannah Farrell spun că istoria a nedreptățit-o prin faptul că nu i-a acordat suficientă importanță: „Simțim că istoria a lăsat deoparte vocea acestei ambițioase regine în favoarea bărbaților care au doborât-o și că viziunea frumoasă și intimă a regizorului Lynsey Miller va pune trăirile Annei în centrul scenariului.”

Anne a fost încoronată regină a Angliei, la 1 iunie 1533, deși Papa a refuzat să anuleze căsătoria anterioară a regelui Henric al VIII-lea.

Actrița de culoare Jodie Turner-Smith, în rolul celebrei regine 

Producătorii au stârnit un val de uimire când au anunțat că rolul lui Anne Boleyn va fi jucat de actrița de culoare Jodie Turner-Smith. Șeful Channel 5, Ben Frow, care este și director de programe la ViacomCBS, a declarat: „Nu este un secret faptul că sunt un fan imens al Annei Boleyn și știm că are un succes dovedit ca subiect de film. Acest proiect își reprofilează povestea ca un thriller psihologic spus dintr-o nouă perspectivă, cu talente de top precum Jodie Turner-Smith. A fost pur și simplu prea irezistibil să spun nu și sunt foarte încântat să văd produsul finit”. 

Sursa foto: Facebook

În timp ce fanii au luat cu asalt Twitter și au felicitat alegerea postului de televiziune, zilele trecute au apărut și primele imagini cu Jodie Turner-Smith în rolul celebrei regine al cărui final a fost, după cum se știe, tragic. Astfel, o serie de imagini de la filmări ce o înfățișează pe Jodie cu o geacă trasă peste costumul de epoca au apărut pe internet, actrița fiind însoțită de o parte din echipa de filmare. „Sunt atât de încântata să mă alătur acestor cineaști interesanți pentru a aduce pe ecran povestea uneia dintre cele mai controversate regine ale istoriei. Aștept cu nerăbdare să-mi pun inima și spiritul în această povestire îndrăzneață despre căderea acestei femei extraordinare”, a declarat Jodie Turner Smith. 

Vedetele de la Hollywood, gest impresionant în Los Angeles

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre