Simona Ionescu / Redactor Șef

Claudiu Iordache, unul dintre revoluționarii autentici, a murit. Decesul a fost anunțat după 3 zile

Claudiu Iordache, unul dintre revoluționarii autentici, a murit. Decesul a fost anunțat după 3 zile
Marți dimineață s-a aflat vestea. Unul din marii revoluționari ai României a trecut la cele veșnice. Se născuse în București, dar anii tinereții l-au purtat, la școală, la Timișoara. Aici a participat, foarte implicat, la dărâmarea regimului comunist.

Claudiu Iordache, unul dintre revoluționarii autentici ai țării noastre a murit la vârsta de 79 de ani. S-a întâmplat cu trei zile în urmă. Claudiu Iordache a fost unul din cei 11 membri fondatori ai Societății Timișoara. A demonstrat în Revoluție din Timișoara încă de la primele ore ale izbucnirii ei.

Această organizație a fost înființată în ianuarie 1990 „ca urmare a confiscării Revoluției, la București, de către nomenclatura comunistă”, după cum se arăta în documentele vremii. Dincolo de activitatea din cadrul organizației, vreme de 14 ani, între 2004 și 2018, a fost director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Familia vorbește despre o eroare medicală

”Cu două săptămâni în urmă și-a sărbătorit ziua de naștere împreună cu noi, în bucurie și voie bună, împărtășindu-ne gânduri pentru prezent și planuri pentru viitor, planuri pentru cărțile la care lucra și a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Sfânta Sărbătoare a Crăciunului, pe care o aștepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieții noastre.

A plecat atât de neașteptat, atât de nedrept, încât șocul plecării sale este copleșitor, strivește sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înțeleagă. Ar fi putut fi în viață în acest moment dacă aceia chemați în ajutorul vieții lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus pașii pe drumul salvării unei vieți. Din nefericire, nu a fost să fie așa. Și el a plecat”, a transmis familia într-un mesaj emoționant.

Moartea, anunțată după trei zile

„(…) Claudiu Iordache a fost una dintre acele ființele excepționale prin care Dumnezeu alege să lucreze în lume! Actele sale de curaj, personalitatea lui extraordinară au marcat istoria Anului 1989 în România și în lume, precum și istoria celor trei decenii ce i-au urmat.

Poet fragil, sensibil, tulburător, reflectând în poemele sale realitatea oglindită în propria inimă, scriitor puternic, complex, impresionant, privind neobosit lumea prin ochii luptătorului pentru Libertate și Dreptate, o conștiință înaltă a neamului românesc, un erudit, un intelectual profund, un spirit înalt, frumos, generos, mereu dedicat celuilalt, mereu dedicat Libertății, pe care a iubit-o ca pe un țel suprem al vieții sale!

Începând cu acțiunile sale în Revoluția din Timișoara din Decembrie 1989, între conducătorii curajoși ai căreia s-a aflat, până la acțiunile pentru împlinirea idealurilor Revoluției în societatea care i-a urmat, ori aducerea Basarabiei și Bucovinei înapoi acasă, la Patria Mamă, precum și prin toate scrierile lui, a fost neobosit ca luptător pentru Libertate, Dreptate, Adevăr”, se mai arată în mesajul familiei îndoliate. Aceasta arată că revoluționarul Claudiu Iordache s-a stins din viață pe 20 noiembrie, lăsând în urmă familie într-o mare de lacrimi, soția și cei doi fii ai lor.

Sursa foto: Claudiu Iordache blog

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre