Simona Ionescu / Redactor Șef

Copiii lui Gheorghe Dincă au decis să-și pedepsească tatăl pentru crimele odioase. Monstrul din Caracal suferă

Copiii lui Gheorghe Dincă au decis să-și pedepsească tatăl pentru crimele odioase. Monstrul din Caracal suferă
Supranumit „monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă e încarcerat, cu o condamnare de 30 de ani de închisoare, după ce a răpit, violat și ucis două tinere. După gratii a înțeles cum e să fii abandonat de ai tăi, și vrea să remedieze asta.

Condamnat și știind că nu va ieși prea repede din pușcărie, Gheorghe Dincă vrea să se împace cu cei de acasă pe care i-a rănit și face eforturi colosale. Și-a găsit și ajutor în persoana unui pastor neoprotestant, care îi e alături de când a fost condamnat. Prin intermediul acestuia, Gheorghe Dincă spune că l-a descoperit pe Dumnezeu.

Ca atare, criminalul se declară acum o persoană credincioasă, care a pornit pe calea iertării păcatelor. Până să  primească iertarea divină pentru răpirea violarea și uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, fapte care i-au adus o condamnarea  de 30 de ani de închisoare, Gheorghe Dincă vrea să facă pace cu ai lui. Mai exact, cu familia sa. Cei patru copii ai criminalului din Caracal s-au dezis de tatăl lor și l-au abandonat complet încă de când au aflat, din presă, ce acuzații cumplite sunt aduse pe numele  bărbatului.

Gheorghe Dincă vrea să se împace cu cei pe care i-a rănit

Gheorghe Dincă și-a recunoscut păcatele în cadrul unei spovedanii, după care a fost botezat de pastorul Viorel Lupu. Pastorul acesta are în vizor în special de condamnații cu pedepse grele și care nu sunt căutați de nimeni la penitenciar. El  a declarat, pentru Gândul, că încearcă să-i convingă pe copiii lui Gheorghe Dincă să-și accepte din nou tatăl.

Gheorghe Dincă este condamnat pentru răpirea, violarea și uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măcenașu

El spune că ar fi luat legătura cu fiecare dintre cei patru copii, trei băieți și o fată, cerându-le să vină în vizită la părintele lor. Gheorghe Dincă se află  încarcerat la Penitenciarul Craiova, în regim de maximă siguranță.

„I-am sunat pe toți patru. Încerc să-i conving să facă pace cu tatăl lor, să-l accepte din nou, așa cum este. Până acum s-au făcut progrese, au vorbit la telefon, dar nu au trecut niciodată să-l vadă. De fapt, pe Gheorghe Dincă nu-l caută nimeni și ca urmare nu primește nici bani și nici pachete”, a spus Viorel Lupu pentru sursa citată.

Trecerea lui Gheorghe Dincă la cultul neoprotestant și botezul, l-au ajutat să facă „pace” și cu ceilalți deținuți care amenințat că îl vor bate și chinui pentru faptele comise împotriva Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu.

Aplicația care l-a scos pe criminal din pușcărie

Gheorghe Dincă a ieșit din închisoare și a fost plimbat cu mașina prin Craiova, iar totul s-a întâmplat din cauza unei aplicații costisitoare care a indus în eroare autoritățile. Chiar dacă aplicația de 1 milion de euro e destinată să faciliteze activitățile legale, de această dată a avut un efect contrar.

Conform relatărilor, „monstrul din Caracal” a fost adus de autorități la Curtea de Apel Craiova pentru un proces în care era acuzat de furt de energie electrică. Cu toate acestea, când au ajuns la destinație, polițiștii care îl însoțeau au descoperit că numele său nu figura pe lista inculpaților pentru ziua respectivă. De fapt, data la care trebuia să compară în fața instanței era cu o lună mai târziu.

Aplicația care a produs această confuzie se numește PMSWeb (Prisoner Management System on Web), iar Autoritatea Națională a Penitenciarelor a investit o sumă considerabilă pentru implementarea sa, mai exact, 1 milion de euro. Aplicația se află încă într-un stadiu inițial de testare. În plus, Gheorghe Dincă a depus o reclamație la conducerea penitenciarului, nemulțumit că a fost scos din celulă și plimbat fără noimă, prin oraș., el susține că i-au fost încălcate drepturile. Plângerea sa a fost respinsă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre