Simona Ionescu / Redactor Șef

Disney face istorie. A lansat prima animație cu un personaj principal bisexual

Disney face istorie. A lansat prima animație cu un personaj principal bisexual
Seria animată Disney Channel „Owl House” a făcut istorie. Aceasta a lansat primul personaj principal are o orientare sexuală aparte. Creatoarea seriei, Dana Terrace, a confirmat săptămâna trecută că personajul principal, în vârstă de 14 ani, Luz Noceda este bisexual.

Anunțul vine după ce au apărut cele două episoade „Enchanting Grom Fright” și „Wing It Like Witches” care au arătat o relație înfloritoare între Noceda și un personaj feminin numit Amity Blight. Noceda și-a exprimat interesul pentru personajele masculine și mai târziu i-a cerut lui Blight să îi fie cavaler la Balul vrăjitoarelor, unde au dansat împreună.

„În [dezvoltare] am fost foarte deschisă în legătură cu intenția mea de a pune copii queer în rolul principal. Nu știu să mint, să mă fi ascuns ar fi fost greu”, a scris Terrace, 29 de ani, pe Twitter. „Când eram la început, mi s-a spus de către anumite persoane din conducerea Disney că nu pot reprezenta nicio formă de relație bi sau gay pe canal. Sunt bi! Și vreau să scriu un personaj bi!”.


Arde Palatul Administrativ. Imagini cutremurătoare

Veste proastă. Ce credeam că știm despre SARS Cov-2 nu e adevărat


Încăpățânarea a dat roade

„Din fericire, încăpățânarea mea dat roade și acum sunt foarte susținută de conducerea actuală Disney”, a declarat Terrace. Creatorul „Owl House” a continuat: „Reprezentarea contează! Luptă întotdeauna pentru a face ceea ce VREI să vezi! Pe măsură ce „Owl House” continuă, abia aștept să explorez lucruri care sunt importante pentru mine și pentru echipa mea”, a încheiat Terrace. „Așteptăm cu nerăbdare capitolul următor.”

Este de amintit că Disney a avut și în alte producții din trecut câteva personaje din zona LGBTQ, dar a fost vorba doar de roluri minore.

Sursa foto / video: Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre