Două persoane s-au gândit că se vor putea îmbogăți peste noapte și au ticluit o poveste extrem de interesantă.
Doi bucureșteni i-au uimit pe polițiști cu inventivitatea de care au dat dovadă. Au reușit să dea o țeapă de zeci de mii de euro
Două persoane au făcut o inginerie care le-a adus acum mari probleme și dosare penale pe cap. S-au gândit că se vor putea îmbogăți peste noapte și au ticluit o poveste extrem de interesantă. Aceștia au reușit să facă o mică avere comandând haine de firmă, dar returnând produse uzate. Și acest lucru nu s-a întâmplat o dată, de două ori, ci de 300 de ori. Prejudiciul a fot de peste 385.000 de lei.
hainele erau vândute pe diferite platforme
Bucureștenii achiziționau haine de pe Emag sau Fashion Days, iar în scurt timp aceștia le returnau. Numai că în colet ei puneau haine vechi, apoi încasau rapid banii, iar hainele noi le vindeau pe alte platforme.
”Astăzi, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție, în Capitală, la domiciliul unor persoane, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Acuzați de înșelăciune în formă continuată
Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie – august, două persoane ar fi efectuat comenzi online, de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăți comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate, articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată inițial.
Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (323 de acte materiale)”, informează Poliția Capitalei.
Sursă foto: twitter
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook