Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în Televiziunea Română. A murit producătorul celei mai iubite emisiuni

Doliu în Televiziunea Română. A murit producătorul celei mai iubite emisiuni
Zi neagră pentru Televiziunea Română. Unul dintre cei mai apreciați producători a trecut astăzi la cele veșnice.

Doliu în lumea televiziunii. S-a mai stins o mare valoare. Un producător renumit a plecat astăzi într-o lume mai bună.

Televiziunea Română a pierdut o mare personalitate. A fost producătorul celei mai iubite emisiuni

Octavian Iordăchescu, unul dintre cei mai iubiți producători ai Televiziunii Române, a murit la vârsta de 78 de ani. Acesta urmează să fie înmormântat miercuri, 20 octombrie 2021, la ora 13.00 la cimitirul Ghencea. Corpul neînsuflețit al acestuia va fi depus la capela cimitirului astăzi, iar cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu.

În tinerețe a fost instrumentist percuționist

Octavian Iordăchescu a văzut lumina zilei pe 6 mai 1943, în orașul Isaccea și a fost una dintre cele mai importante persoane pe care le-a avut de-a lungul timpului Televiziunea Română. Acesta a absolvit Facultatea de Litere, istorie și Filosofie, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în timpul facultății, îndrăgostit de muzică, a făcut parte dintr-o  trupă de evergreen-uri, ca instrumentist percuționist.

Co-director al Cerbului de Aur

Puțini sunt cei care știu că Octavian Iordăchescu a fost în spatele celebrului festival „Cerbul de Aur” de la Brașov ca și co-director. Și tot el a fost producător al celebrelor emisiuni de divertisment „Duminica în familie” și „Dănutz SRL”. De asemenea, a fost co-producător al emisiunilor „Ne vedem la TVR”, „Hai-Hui”, „37 de grade Celsius” și „Femei de 10, Bărbați de 10”, până în prezent.

A primit numeroase distincții

Pentru toată activitatea sa, a primit numeroase premii. A fost extrem de mândru când i-a fost înmânat premiul ATPR pentru realizarea festivalului „Cerbul de Aur” în 1992. Dar și premiul ATPR pentru producția emisiunii „Duminica în familie” în anii 1998, 1999, 2005 și 2009.

De numele lui se leagă și postul Radio Vacanța

Scenarist al filmului Castelele lui Dracula, Octavian Iordăchescu este cel care în perioada 1967 – 1984, a fondat și ulterior a condus ca redactor-șef postul Radio Vacanța. Nu în ultimul rând, a scris și volumul de proză scurtă „Aici, Radio – Vacanța”, publicat în 1977. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Sursă foto: 7media.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre