Simona Ionescu / Redactor Șef

Dumitru Dragomir, după ce Clotilde Armand i-a dărâmat gardul: Plătesc lunar, fac proces. Băsescu a fost un domn

Dumitru Dragomir, după ce Clotilde Armand i-a dărâmat gardul: Plătesc lunar, fac proces. Băsescu a fost un domn
Noua strategie dinaintea campaniei electorale pentru edilii USR implică buldozere și ordine de demolare pentru construcții care durează, în unele cazuri, de zeci de ani. La Timișoara s-a demolat hangarul bărcilor clubului oficial de canotaj, care a și fost evacuat din locație, săptămânile trecute, în timp ce la București s-au trimis buldozerele la un hotel.

Dumitru Dragomir s-a trezit cu buldozerele la ușă, după ce Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a decis să-i dărâme gardul hotelului Crystal Palace, construit cu mai bine de 20 de ani în urmă. Familia fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal are hotelul din 2003. Până acum, niciodată nu au fost probleme cu gardul care era în jurul hotelului încă de la achiziționarea proprietății.

Primăria de sector a emis o dispoziție pentru demolarea gardului ce înconjoară hotelul, pe motiv că s-ar afla pe spațiul public. Buldozerele au fost trimise, luni, împreună cu echipaje ale poliției locale, iar acestea au pus la pământ gardul de beton și fier al hotelului situat pe strada Căpitan Alexandru Șerbănescu.

„În jurul hotelului de patru stele Crystal Palace, din strada Căpitan Alexandru Șerbănescu, a răsărit, de aproape două decenii, un gard din beton și fier care a fost construit ilegal pe domeniul public. Vorbim de o flagrantă încălcare a legii, pentru că întreaga construcție s-a suprapus peste o parte a trotuarului, în unele zone chiar integral.

Pietonii erau obligați să meargă pe stradă, printre mașini, iar siguranța le era pusă în pericol. Am emis o dispoziție de desființare a acestui gard, iar echipele Poliției Locale și ale Administrației Domeniului Public au început astăzi lucrările de demolare. Avem toleranță zero pentru cei care ocupă ilegal domeniul public, indiferent de numele, calitatea sau apartenența politică a celui care încalcă legea în Sectorul 1”, a fost mesajul lui Clotilde Armand.

Dumitru Dragomir, reacție după ce Clotilde Armand i-a dărâmat gardul

Dumitru Dragomir e decis să nu lase lucrurile așa și cere înapoi banii pe care i-a investit în gard. Hotelul, în ansamblul său ( deci și gardul) a fost renovat în 2012, investiția ridicându-se la 800.000 de euro. El a relatat, în cadrul emisiunii „Profețiile lui Mitică”, că așa a cumpărat proprietatea, cu gard cu tot. „Așa am luat-o. Gard făcut, așa a fost construcția. Vin unii, acum vreo lună, de la Sectorul 1 și spun: Domne, avem o reclamație. Gardul e pus cu 28 de centimetri în trotuar. Trotuarul e de 2 metri jumătate”, a spus acesta în emisiune.

Mitică Dragomir spune că nu a intrat niciodată în conflict cu primăria Sectorului 1 și că și-a plătit mereu la timp chiria pentru parcarea închiriată – 3500 de dolari lunar, pentru câteva locuri. Parcarea închiriată de la primărie este în fața hotelului, iar din durata contractului mai sunt 16 ani de acum înainte.

Totodată, el crede că a fost executat tocmai pentru că este o personalitate. Și tot din același motiv i-a fost stabilit așa mare și tariful de închiriere a parcării. „M-au executat pentru că sunt Dragomir. Altfel plăteam 800 de euro. Dar ei așa (…). Toți, de la Videanu încoace. Băsescu, singurul care a fost mai domn”, a mai punctat cel supranumit „Don Corleone”.

Hotelul, afacere de familie

Gardul demolat de buldozerele trimise de Clotilde Armand era în picioare de 22 de ani, fiind construit de cel de la care Dumitru Dragomir a achiziționat proprietatea. Până acum nimeni nu a avut probleme cu gardul.

Fostul șef al LPF e hotărât să nu lase lucrurile așa. „eu plătesc la primărie. Atunci să-mi dea banii înapoi!”, spune acesta, hotărât să  deschidă un proces împotriva Primăriei Capitalei. El a vorbit în aceeași emisiune și despre valoarea mare a impozitelor plătite pentru hotel, „zeci de miliarde pe an”, la care se adaugă suma pentru închirierea parcării. Mitică Dragomir a decis că va merge în instanță cu povestea gardului său și că ulterior va cere „daune de la Primăria Capitalei”.

Hotelul familiei Dragomir este unul foarte bine apreciat pe portalurile de profil (Sursa foto: Booking.com)

Fostul președinte al LPF a vorbit în emisiune și despre modul diferit în care Primăria Sectorului 1 judecă situații similare. În zona în care locuiește, lângă Persepolis, trotuarul de lângă blocurile nou construite are „35 de centimetri, nu poți să treci pe el”. Dar nimeni nu a sesizat că ar fi o problemă, chiar dacă doi oameni nu pot trece, alături, pe trotuar și că și unul abia încape.

Hotelul Crystal Palace este o afacere de familie. În prezent, stabilimentul este condus de Bogdan, fiul lui Mitică Dragomir. Acesta povestea într-un interviu că după ce tatăl său nu a mai ocupat funcția de la LPF, familia a decis să investească banii în afaceri imobiliare. Bine administrat, hotelul este unul dintre cele mai apreciate din București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre