Simona Ionescu / Redactor Șef

După Celine Dion, încă o mare vedetă, grav bolnavă.  Anunțul care cutremură scena rock

După Celine Dion, încă o mare vedetă, grav bolnavă.  Anunțul care cutremură scena rock
Scena muzicii rock este în stare de șoc după ce s-a aflat că o mare vedetă suferă de o boală, deseori incurabilă. Anunțul vine după ce, zilele trecute, întreaga comunitatea mondială a luat act de tragedia prin care trece o mare artistă.

După Celine Dion, care a anunțat că suferă de sindromul omului rigid sau înțepenit, o boală care o poate țintui în scaunul cu rotile, încă o mare vedetă e grav bolnavă, iar anunțul zilei cutremură scena rock. Este vorba de Tim Commerford, basistul trupei Rage Against The Machine. Acesta a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată cu puţin timp înaintea turneului de reunire al grupului care a început în primăvara acestui an, informează BBC.

Muzicianul a dezvăluit pentru revista Spin că, recent, a suportat o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a prostatei. S-a întâmplat cu două luni înainte de începerea turneului. „Medicii mi-au spus că nu voi fi pregătit. A fost brutal. După părerea lor, aş fi urcat pe scenă, însă m-aş fi uitat la amplificatorul meu doar pentru a plânge. Însă, apoi… întorci spatele şi pur şi simplu te motivezi”, a declarat basistul american.

Tim Commerford, în vârstă de 54 de ani, a adăugat că a făcut apoi un test al cărui rezultat a fost negativ. El este optimist.  Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care basistul a fost diagnosticat. Însă acesta a precizat că acel tip de cancer a fost descoperit de medici după ce parametrii afişaţi la testele sale de depistare a antigenului specific prostatic (PSA) au crescut pe parcursul a 18 luni, până la niveluri la care devenise imposibil pentru ca el să obţină o asigurare de viaţă.

Tim Commerford a căutat sprijin pe grupurile de suport ale bolnavilor de cancer

După ce a aflat că are cancer, artistul a mai dezvăluit pentru revista Spin că a încercat să găsească grupuri de sprijin pentru pacienţii cu cancer şi că îi era „dificil să vorbească despre asta”. „Din punct de vedere psihologic, trauma este severă. Este foarte greu pentru mine să nu capotez şi să nu mă emoţionez”, a adăugat el. Vedeta a  acordat acest interviu pentru că a dorit să crească gradul de conştientizare asupra cancerului, după ce a ţinut în secret atât de mult timp acel diagnostic.

Concertele Rage Against The Machine, urmărite de ghinion

Înființată în anul 1991, trupa Rage Against The Machine este cunoscută cel mai bine la nivel mondial graţie unui cântec anti-sistem pe care l-a lansat în 1993, intitulat „Killing in the Name”. Tim Commerford s-a alăturat formației, ca basist, în anul 2007. Până în 2010, formația a vândut peste 16 milioane de înregistrări în întreaga lume. Ulterior acestui an, trupa nu a mai concertat, concertul de reunire al trupei fiind demarat în acest an. Dar, inițiativa a fost urmărită de ghinioane.

Cele mai multe concerte din turneul de reunire al trupei Rage Against The Machine au fost amânate după ce solistul Zack De La Roche s-a accidentat la un picior în timpul celui de-al doilea concert, care a avut loc la Chicago în luna iulie.

Show-urile rămase în secţiunea nord-americană a turneului au fost anulate în octombrie. Asta, după ce De La Rocha a explicat că a suferit o ruptură gravă la nivelul tendonului lui Ahile. Concertele programate la festivalurile britanice Reading şi Leeds, unde trupa americană era cap de afiş, au fost anulate şi ele. De asemenea, s-au anulat alte show-uri programate în Europa, în aceste luni.

Sursa foto: Tim Commerford/Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre