Simona Ionescu / Redactor Șef

Dureros. Mioara Roman a rugat o asistentă să ia o foaie și să scrie un mesaj pentru Oana. Te bufnește plânsul!

Dureros. Mioara Roman a rugat o asistentă să ia o foaie și să scrie un mesaj pentru Oana. Te bufnește plânsul!
Mioara Roman a fost o doamnă în toată puterea cuvântului. Cochetă, stilată, din familie bună și în dreapta unuia dintre cei mai puternici politicieni din era postdecembristă: Petre Roman. Doamna Roman a trecut cu demnitate prin toate încercările vieții, inclusiv prin umilința de a fi părăsită de soț pentru o cântăreață cu 30 de ani mai tânără. Însă bătrânețea, prin natura ei crudă, i-a adus cea mai grea povară: boala.

Mioara Roman, 81 de ani, s-a îmbolnăvit grav. Ea are Parkinson, o boală neurodegenerativă supărătoare și care necesită multă îngrijire de specialitate. De aceea, fiicele ei Oana și Catinca Roman au decis, împreună cu ea, internarea la un azil specializat în îngrijirea pacienților cu astfel de afecțiuni.

„Mama e foarte bolnavă, a avut crize în ultima perioadă. Are multe afecțiuni. Dacă o vezi, nu o recunoști. Și e foarte greu.
Boala a schimbat-o, e foarte rău. Dar trebuie să fac tot ce pot pentru ea, până când s-o putea. Mi-e teamă pentru că o văd cum îmbătrânește.

Când îmbătrânești brusc… Lucrurile la ea au evoluat foarte repede. Nu ești pregătit, eu tot o vedeam în putere. Ea a fost o forță toată viața ei, știți bine câte a dus.
Femeia e un tezaur de educație, de înțelepciune, de tot. Și când o văd acum e foarte greu. Pentru că nu știi.. stagnează, evoluează?’, a declarat Oana Roman, la începutul anului.

Pentru cei care au avut un membru al familiei afectat de această boală, decizia surorilor Roman a fost înțeleasă.

Din păcate, oricât de mult ar vrea familia să îngrijească un astfel de pacient, cunoștiințele medicale despre această afecțiune și disponibilitatea 24 de ore din 24 a unui specialist sunt adesea elementele esențiale care lipsesc. Plus diverse terapii și diete personalizate de care pacientul are foarte mare nevoie.

Oana merge deseori să o viziteze și e în permanentă legătură cu personalul

A fost aspru criticată de o parte din public, oamenii spunându-i Oanei Roman că și-a aruncat mama într-un azil, că „s-a spălat pe mâini”. Un neadevîr dureros, Oana fiind mereu în legătura cu mama ei și cu echipa care o îngrijește. După fiecare vizită, fiica fostului prim ministru suferă crunt.

„Familia mea este cea mai grea povara pe care o duc. Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână. E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă?”, a declarat Oana Roman într-un interviu, plângând.

Gestul înduioșător al Mioarei Roman pentru fiica ei, de Sărbători

Mioara Roman a rămas o femeie elegantă și cu multă finețe. Ca în vremurile trecute, ea a dorit să-i transmită o felicitare de Sărbători fiicei sale, chiar dacă s-au văzut și față în față.

Doamna Roman a rugat o asistentă să vină cu un pix și o hârtie și i-a dictat un mesaj plin de iubire, care a înmuiat și cele mai împietrite inimi. Dragostea mamei radiază din cuvintele așternute pe foaie, chiar dacă nu au putut fi scrise cu propia ei mână.

Oana a ales să-l împărtășească lumii:

 

„Cu ocazia Sfintelor Sărbători îli adresez felicitările mele din suflet, sperând că le vei primi cu inima deschisă.

Te sărut cu drag, 

Iar pe Isabela o îmbrățișez și îi doresc o viață frumoasă! 

Cu drag, 

Mama”, a fost mesajul Mioarei Roman pentru fiica ei, Oana.

Sursă foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre