Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk are probleme mari. Mașinile Tesla au ajuns să omoare oameni. Imagini șocante

Elon Musk are probleme mari. Mașinile Tesla au ajuns să omoare oameni. Imagini șocante
O mașină Tesla scăpată de sub control a circulat cu viteză pe străzile unei provincii chineze, omorând doi oameni și rănind alte trei persoane, înainte de a se izbi de o clădire, la începutul acestei luni. Imaginile din momentul incidentului au devenit publice abia acum, în timp ce autoritățile și compania investighează cazul.

Elon Musk se confruntă cu probleme mari după ce o mașină a companiei sale a ucis și a rănit persoane în trafic, după ce a scăpat de sub control. Imaginile terifiante surprinse de camerele de supraveghere au arătat mașina, model Y, albă, cum accelerează brusc deși din manevrele inițiale părea că șoferul încerca să o parcheze. Incidentul a avut loc pe 5 noiembrie în orașul Chaozhou, situat de-a lungul coastei chineze, la nord-est de Hong Kong.

Frânele mașinii nu au mai răspuns la comenzi

În timp ce familia șoferului a declarat pentru agențiile de presă locale că bărbatul de 55 de ani a pierdut controlul mașinii și că aceasta nu ar fi reacționat atunci când a apăsat pedala de frână, oficialii companiei conduse de Elon Musk au transmis că investighează incidentul.

„Poliția caută în prezent o agenție de expertiză terță pentru a identifica adevărul din spatele acestui accident și vom oferi în mod activ orice asistență necesară”, a declarat, duminică, compania Tesla, într-un mesaj pentru Reuters, avertizând publicul să nu creadă în „zvonuri”.

Tesla știe în orice moment ce se petrece în mașinile sale

Reprezentanții companiei lui Elon Musk au mai precizat că înregistrările video au arătat că luminile de frână ale mașinii nu erau aprinse atunci când mașina avea viteză. Dar și că datele companiei au indicat că nu a existat nicio acțiune asupra frânelor pe tot parcursul călătoriei în viteză a vehiculului.

Așa cum reiese din imaginile devenite virale, mașina Tesla model Y albă se oprește încet într-o parcare de pe marginea drumului. Apoi, brusc, mașina s-a năpustit asupra unei persoane aflate pe un motoscuter, pe care șoferul a evitat-o înainte de a pleca în trombă pe șosea.

Parcă condusă de propria voință, mașina s-a apropiat în cele din urmă de o intersecție aglomerată, unde s-a izbit de un camion de mici dimensiuni. Coliziunea a spulberat camioneta și a rănit cel puțin doi bicicliști. După ce a ucis în goana nebună doi oameni și a rănit alți trei, Tesla Y s-a izbit în cele din urmă de fațada unui magazin.

Frânele neascultătoare – problema mașinilor lui Elon Musk vândute în China

China este a doua piață ca mărime  pentru producătorul de autoturisme electrice Tesla. Accidentul s-a aflat duminică printre cele mai importante subiecte în trending pe platforma de socializare Weibo. Conform presei internaționale, Tesla s-a mai confruntat și în trecut cu reclamații privind defecțiuni ale frânelor, tot în China.

În declarația sa pentru Reuters, compania lui Elon Musk a mai adus în atenție un caz recent în care un proprietar de mașină chinez a fost obligat de un tribunal să își ceară scuze public și să despăgubească firma, după ce a făcut comentarii în mass-media cu privire la problemele cu frânele, fapt care s-a dovedit a nu fi în concordanță cu realitatea.

Anul trecut, un alt client chinez nemulțumit a provocat o agitație pe rețelele de socializare, urcându-se pe o Tesla la Salonul Auto de la Shanghai. El a protestat  astfel față de modul în care compania a tratat plângerile sale privind funcționarea defectuoasă a frânelor. Bărbatul reclama că din cauza frânelor defecte, a făcut accident. Atunci, Tesla a declarat că în spatele accidentului s-au aflat încălcări ale vitezei. De asemenea, compania s-a angajat să îmbunătățească modul în care abordează plângerile clienților.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre